Υπογραφή Προγραμματικής Κλειστού Γυμναστηρίου Βόλλεϋ


Κατηγορία: Βόλευ

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή των Περιβολίων υπεγράφη σήμερα μεταξύ Δήμου Ρεθύμνης  και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  Γιώργης Χ. Μαρινάκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα, όπου στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης υπέγραψε τη Σύμβαση, παρουσία του Υφυπουργού κ. Μανόλη Οθωνα, με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, το περιεχόμενο της οποίας είχε προσυπογράψει νωρίτερα  ο Υφυπουργός Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Έτσι, θεμελιώθηκε η προοπτική δημιουργίας ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου πετοσφαίρισης (βόλλευ), καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και λοιπών συναφών αθλημάτων, στα Περιβόλια Ρεθύμνου, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, συνολικής έκτασης 3.400 τ.μ.

Το Κλειστό Γυμναστήριο, επιφάνειας 1360 τ.μ., έχι Προϋπολογισμό 1.100.000€ και χρόνο εκτέλεσης τους 24 μήνες.

Στη χρηματοδότηση του έργου θα συμβάλλει με το ποσό των 400.000€ η Γ.Γ. Αθλητισμού  ενώ το υπολειπόμενο ποσό θα διαθέσουν ο Δήμος Ρεθύμνης και η Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο, Δήμαρχος Ρεθύμνης καταβάλλει προσπάθεια να εξασφαλιστεί το υπόλοιπο της χρηματοδότησης από δημόσιες δαπάνες.

Σημασία έχει, πάντως, ότι στον ορίζοντα της προσεχούς διετίας η πόλη μας θα αποκτήσει μια σύγχρονη αθλητική υποδομή σε μια περιοχή που την έχει μεγάλη ανάγκη χάρη στην επίμονη και συστηματική προετοιμασία του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του, που ετοίμασαν εγκαίρως τις απαιτούμενες μελέτες και η όλη διαδικασία υπεβλήθη επιτυχώς στους προβλεπόμενους ελέγχους ώστε το αίτημα να ωριμάσει και να προωθηθεί με κατάλληλο τρόπο. 

Σημειώνεται ότι, στις προδιαγραφές του Γυμναστηρίου, εκτός των εγκαταστάσεων για τα προαναφερόμενα αθλήματα, προβλέπεται   η κατασκευή αποδυτηρίων των ομάδων και των διαιτητών, αποθηκευτικών χώρων, κυλικείου, μηχανοστασίου, γραφείων διοίκησης, κερκίδων, τουαλετών κλπ. ενώ θα πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ώστε ο χώρος να είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία.

Παράλληλα, προγραμματίζονται και παρεμβάσεις διαμόρφωσης του εξωτερικού χώρου, η δημιουργία θέσεων στάθμευσης κ.α.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: