Παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012 των προσωπικών εταιρειών, για μετά τις εκλογές, ζητά η ΕΣΕΕ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2012,  των προσωπικών εταιρειών (O.E.-Ε.Ε.) έως τις 30/4/2012, απέστειλε σχετική επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητάει να δοθεί μια απαραίτητη παράταση είκοσι ημερών, δηλαδή έως τις 21 Μαΐου,  ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες τόσο στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους, όσο και στην έγκαιρη καταβολή των δόσεων.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή της ΕΣΕΕ αναφέρεται στα εξής:

«…Ως γνωστό η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Προσωπικών Εταιρειών λήγει την 30η Απριλίου 2012, δηλαδή μέσα στην πιο σύντομη προεκλογική περίοδο, κατά την οποία όλοι οι πολίτες της χώρας ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές οι οποίες, κατά γενική ομολογία, είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974 και τούτο επειδή από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί το οικονομικό μέλλον της πατρίδας και των επιχειρήσεών μας.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί από τους πολίτες που  ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα (πχ. έμποροι, επαγγελματίες, λογιστές κλπ.) είναι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τις εκλογές δεν δείχνουν διατεθειμένοι πριν την 6η Μαΐου, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Στα προηγούμενα θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός, ότι λόγω των εκλογών η κίνηση της αγοράς έχει στην κυριολεξία μηδενιστεί, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο στην εξεύρεση των χρημάτων που απαιτούνται για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος.

 Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στην παρούσα χρήση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέσω της Γ.Γ.Π.Σ, πολύ μεγαλύτερος αριθμός δηλώσεων, γεγονός που θα επιβαρύνει τα πληροφοριακά συστήματα και κατ' επέκταση θα δυσκολέψει τους φορολογούμενους στην υποβολή των δηλώσεών τους πριν τις εκλογές...»

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:







Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: