«Η επόμενη ημέρα των εκλογών μας βρήκε με ένα εκλογικό αποτέλεσμα γρίφο και με τα ποσοστά των 7 κομμάτων της Βουλής να κυμαίνονται σε επίπεδα χαμηλότερα των τριών συντελεστών του ΦΠΑ.
Οι εκλογές ήρθαν αλλά δεν παρήλθαν, οι Έλληνες μετά από μια προεκλογική περίοδο δικαιολογημένης αντίδρασης, εκτόνωσης και ψυχοθεραπείας, ψηφίσαμε. Η παρένθεση όμως των εκλογών παρέμεινε ανοικτή, αφού το αποτέλεσμα δεν έδωσε ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα μία ξεκάθαρη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι άνθρωποι της αγοράς, αφού ακούσαμε με ενδιαφέρον, ωραίες προεκλογικές υποσχέσεις και ευχάριστες θεωρίες άρνησης συμμόρφωσης στα προαπαιτούμενα του μνημονίου, ήρθε η ημέρα να προσγειωθούμε ανώμαλα και πάλι στην καθημερινή πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε τις ληξιπρόθεσμες, τις τρέχουσες και κυρίως τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις μας.
Τα πρόσθετα φορολογικά μέτρα και το χρονοδιάγραμμα των επιβαρύνσεων, όπως είχαν αποφασιστεί και ψηφιστεί πριν τις εκλογές, δεν σταμάτησαν ποτέ να τρέχουν, σε αντίθεση βέβαια με τον χρόνο της αγοράς, ο οποίος έχει σταματήσει εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα τον «εγκλωβισμό» μας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.
Εάν μάλιστα, δεν σχηματιστεί μια ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας, που θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα τα πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, η δεινή κατάσταση της αγοράς και των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και μάλιστα υπό ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας.
Ανεξάρτητα με την σύνθεση, το σχήμα, τον χρόνο και τον ρόλο της νέας μεταβατικής κυβέρνησης, οι 77 κωδικοποιημένες μνημονιακές δράσεις και οι προβλεπόμενες δεσμεύσεις από την δανειακή σύμβαση, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο, για να εισπραχθεί η επόμενη δόση του δανείου των 29 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 9,2 δις ευρώ θα εξυπηρετήσουν ανάγκες του προϋπολογισμού. Η μνημονιακή κληρονομιά της επόμενης κυβέρνησης σίγουρα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά όσοι υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό κάτι διαφορετικό, είναι ήδη εκτεθειμένοι απέναντί του.
Το αποτέλεσμα των εκλογών, ουσιαστικά έκλεισε τον μεγάλο κύκλο των 38 ετών της μεταπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, έδειξε ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στο πολιτικό τοπίο της χώρας μας, ενώ οι συσχετισμοί δυνάμεων και τα ποσοστά σε επίπεδα ΦΠΑ των κομμάτων, το επιβεβαιώνουν.
Οι μικρομεσαίοι Έλληνες χρειαζόμαστε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, μια Νέα Μεταπολιτευτική Ευρωπαϊκή εποχή και κυρίως χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί επιβάλλεται και οφείλουν πάσει θυσία να σχηματίσουν».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα | |
Εκτύπωση σελίδας | |
Αποστολή σε φίλο |
Σχολιάστε: