«Απάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στην πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, κατόπιν της πρόσκλησης του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου προς τους κοινωνικούς εταίρους για την επανέναρξη των συζητήσεων επί των εργασιακών σχέσεων, απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ την παρακάτω επιστολή.

«…Για το ελληνικό εμπόριο η ύπαρξη μίας ισορροπημένης και σταθερής Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση της αγοράς. Θα πρέπει, όμως, όλοι να καταλάβουν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να διευθετούνται, εάν δεν προηγείται ειλικρινής διάλογος, που θα σταθμίζει με ακρίβεια τις επιδράσεις της συγκυρίας και θα οδηγεί σε μία κοινά αποδεκτή λύση.

Οφείλουμε να  ξεφύγουμε από τις παλαιές, ευάλωτες και ασταθείς συμφωνίες και να δημιουργήσουμε  μία νέα ισχυρή Συλλογική Σύμβαση  που θα ικανοποιεί εργοδότες και εργαζόμενους, θα δεσμεύσει την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, ενώ θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα στις ορέξεις για πλήρη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και περαιτέρω μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΣΕΕ  επανειλημμένα έχει εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεσή της στα μέτρα της μείωσης του βασικού μισθού της ΕΓΣΣΕ και της «μετενέργειας». Όπως, όμως,  πολύ καλά γνωρίζετε, τα μέτρα αυτά επήλθαν με νομοθετική ρύθμιση και δεν νοείται «πάγωμα νόμου» με «κοινωνική συμφωνία» ή «μορατόριουμ»,  παρά μόνο, με άλλη νομοθετική διαδικασία, αρμοδιότητα, όμως, που δεν έχει η σημερινή μεταβατική κυβέρνηση.

Αποδεχόμαστε την πρόσκλησή σας για έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, όχι όμως για να μπαλώσουμε προσωρινά τις παρούσες  εργασιακές σχέσεις, αλλά για να επανασχεδιάσουμε από κοινού μια καινούργια, ρεαλιστική και σεβαστή από όλους,  Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

 Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στην εξέλιξη του διαλόγου και στον επανασχεδιασμό μιας νέας εργασιακής σύμβασης  είναι πολλές και σημαντικές. Ωστόσο, προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και ότι μπορούμε ώριμα πλέον, να καταλήξουμε σε μια «εθνική εργασιακή συμφωνία» που  θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και των δύο μερών…».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: