Συνάντηση με την ΓΣΕΒΕΕ και την ΟΙΥΕ για τη νέα Κλαδική Σύμβαση του εμπορίου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδος και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«…Η ΕΣΕΕ δεν εγκατέλειψε ποτέ την προσπάθεια υπογραφής μιας νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στο εμπόριο και αυτό άλλωστε το αποδεικνύει με την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Για εμάς, ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος διευθέτησης των προβλημάτων. Δεν απογοητευτήκαμε όταν οι θέσεις μας περί παγώματος μισθών δεν έγιναν αποδεκτές από τους άλλους Κοινωνικούς Εταίρους. Έτσι κι αλλιώς η οποιαδήποτε λύση θα πρέπει πάντα να είναι κοινά αποδεκτή. Δεν επιλέξαμε ποτέ να είμαστε απόντες, αλλά πάντα παρόντες στον Κοινωνικό Διάλογο. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο κύριος ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων.

Για να κρατήσουμε τις κλαδικές συμβάσεις στη ζωή απαιτούνται: επανασχεδιασμός σε «λευκό χαρτί», επαναπροσδιορισμός «εφ’ όλης της ύλης», επανέναρξη μιας ισχυρής κλαδικής σύμβασης του εμπορίου και επαναφορά της επεκτασιμότητας.

Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον χαρτοπόλεμο των επιστολών και ας συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι ζούμε στην ίδια χώρα και οφείλουμε να σηκωθούμε από το τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου με γενναίες αποφάσεις, ρεαλιστικές επιλογές και ειλικρινείς όρους κοινωνικής συμφωνίας.

Σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας και αδυναμίας ανάληψης ευθυνών, οι εκπρόσωποι της κοινωνίας μπορούν να δείξουν το δρόμο στις πολιτικές ηγεσίες της χώρας…».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: