Σύσκεψη πολιτικής προστασίας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών σχετικά με δράσεις πυροπροστασίας για την πρόληψη  των πυρκαγιών πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Ρεθύμνης, με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης και του υπευθύνου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Κουνδουράκη.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Πιατάς Στ.,ο Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος - Υπεύθυνος για θέματα Καθαριότητας κ. Συριανόγλου  Αν.,  ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων κ. Δασκαλάκης Ανδρ.,  Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του 547 Τ.Π., Εκπρόσωποι του Δασαρχείου, των Σαμαρειτών και του Ερυθρού Σταυρού καθώς και  Στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας   του Δήμου.

Από τη συζήτηση προέκυψε, σε πρώτη φάση, ότι η ετοιμότητα των αρμοδίων  υπηρεσιών τόσο σε ότι αφορά την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση πυρκαγιάς είναι σε  ικανοποιητικό επίπεδο. Σε αυτό συμβάλλει και η βατότητα των δρόμων καθώς εξασφαλίζουν  προσβασιμότητα στις περιοχές υψηλοί κινδύνου.

Εξάλλου, είναι ήδη σε εξέλιξη  εργασίες αποψίλωσης στα πρανή ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί το εργατικό δυναμικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  κατά 11 άτομα που προσλήφθησαν μέσω του Προγράμματος της “Σύμπραξης Φορέων για την Απασχόληση” οπότε θα διευκολυνθεί σε σημαντικό βαθμό το Πρόγραμμα δράσεων που έχει καταρτίσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  και το οποίο θα στηρίξουν τόσο η Σχολή Αστυφυλάκων όσο και ο Ερυθρός Σταυρός και οι Σαμαρείτες. Συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιηθεί αυτοψία στο χώρο του Δάσους του Ευληγιά και το μεθεπόμενο Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, στις 8 το πρωϊ, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σύσσωμη η Σχολή Αστυφυλάκων (140 άτομα), στρατιώτες του 547 ΤΠ., Σαμαρείτες,  Μέλη του Ερυθρού Σταυρού  και Εθελοντές θα πραγματοποιήσουν εκστρατεία καθαρισμού του δάσους. Σε αυτή δράση μπορούν λάβουν μέρος και όσοι συμπολίτες επιθυμούν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας που είναι το Δάσος Ευληγιά.

Καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς θα πραγματοποιεί, ειδικά τις ημέρες και περιόδους που ο δείκτης  επικινδυνότητας για πυρκαγιά είναι υψηλός, συνεχείς περιπολίες περιφρούρησης του δάσους,  κάνοντας χρήση- όποτε κριθεί αναγκαίο-  και του ειδικού οχήματος του Τμήματος που διαθέτει υδροδεξαμενή με εκτοξευτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους προαναφερθέντες εθελοντές που πάντοτε δίνουν το παρόν και συνεργάζονται άψογα με τις υπηρεσίες του Δήμου, φέτος στο έργο του Τμ. Πολιτικής Προστασίας  θα συνδράμει και η Ομάδα οχημάτων 4Χ4  διαθέτοντας τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα της για ανισόπεδες και δύσβατες περιοχές.
Ελπίζεται ότι με τον προγραμματισμό που έχει γίνει  θα προστατευθούν επαρκώς οι περιοχές πρασίνου της πόλης τουλάχιστον από την ανθρώπινη αμέλεια  που συνήθως αποτελεί αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες σε αυτές τις δράσεις και την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και τους ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική συνεργασία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους Εθελοντές που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: