Προνοιακά επιδόματα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σχετικά με την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους συμπολίτες μας, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να έχουν μια σαφή εικόνα:

Όπως όλοι γνωρίζουν, η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων άλλαξε και  απαιτείται πλέον, από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας, η ηλεκτρονική απογραφή και η δημιουργία Εθνικού Μητρώου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, σε όλους τους Δήμους της χώρας, στους οποίους ανατέθηκε, με τον Καλλικράτη και αυτή η αρμοδιότητα.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο, έγκυρο  σύστημα μηχανογράφησης με το οποίο θα διασταυρωθούν και θα καταγραφούν επακριβώς τα στοιχεία των δικαιούχων ώστε να διευκολύνονται και να εξυπηρετούνται χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις ενώ θα αποκλειστούν οι μη δικαιούχοι.

Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Ρεθύμνης, έφτασαν τα ηλεκτρονικά αρχεία του Εθνικού Μητρώου μόλις στα μέσα Μαΐου. Από τότε μέχρι και σήμερα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύνταξης του Εθνικού Μητρώου, οι  υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου μας, κατέβαλλαν  σοβαρές  προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο. Τονίζεται ότι, ως διαδικασία είναι επίπονη και απαιτεί χρόνο και εξειδίκευση, ζήτημα που δεν λύνεται αριθμητικά αφού μόνον  αυτοί οι  υπάλληλοι που γνωρίζουν, αφενός το  περιεχόμενο των 1100 φακέλων που αντιστοιχούν στους δικαιούχους των επιδομάτων και, αφετέρου, το χειρισμό του ηλεκτρονικού συστήματος που έστειλε το Υπουργείο, μπορούσαν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας.

Η Υπηρεσία κλήθηκε αρκετές φορές να διαχειριστεί τεχνικά προβλήματα που παρουσίασε το σύστημα ενώ μεγάλη ήταν και η δυσκολία στην προσεκτική  διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που διαπιστώθηκε ότι είχαν δοθεί ελλιπή ή εσφαλμένα  στοιχεία στην Υπηρεσία μας. Γι' αυτό το λόγο κλήθηκαν οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων, το π. Σάββατο, για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και  να αποφευχθούν λάθη στην οριστική καταγραφή τους. 

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, μόλις σε διάστημα ενός μηνός,  η σύνταξη του Εθνικού Μητρώου του Δήμου μας  και χθες εστάλη στο Υπουργείο Υγείας.

Αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι η έγκριση της πίστωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε, στη συνέχεια, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με τις τράπεζες και το διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία πληρωμής αφού ως γνωστόν από δω και πέρα τα επιδόματα θα καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους  και όχι μέσω ταχυδρομικών επιταγών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Αναμένεται ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα μπορούν να τα εισπράξουν.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, πάντως, εκφράζει, ούτως ή άλλως, τη βαθιά του λύπη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συμπολίτες μας αλλά τους διαβεβαιώνει ότι η Υπηρεσία του κατέβαλλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή  προσπάθεια για να την ελαχιστοποιήσει.
Εξάλλου, σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας που υπεβλήθησαν στην ίδια με μας διαδικασία.
Γεγονός πάντως είναι ότι με την ολοκλήρωση της Σύνταξης του Εθνικού Μητρώου πλέον δε θα παρουσιάζεται καμία καθυστέρηση και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται κανονικά τις προγραμματισμένες ημερομηνίες. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: