Η συγκρότηση της νέας Κυβέρνησης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση είναι ευέλικτη αριθμητικά και ποιοτική ονομαστικά.  Ελπίζουμε να είναι και μακράς πνοής. Ο αριθμός των υπουργείων είναι πράγματι ανάλογος των  υπουργών και υφυπουργών, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι εάν η άσκηση της πολιτικής θα συνοδεύεται και από την ικανότητα των συμμετεχόντων να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες που επιβάλλει η συγκυρία. Όσοι, λοιπόν, δεν νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους προλαβαίνουν να  μην αναλάβουν υπουργικούς θώκους, εάν δεν είναι διατεθειμένοι να «τσαλακώσουν» την εικόνα τους προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να βγάλει από το λεξιλόγιό της δύο λέξεις, τη δραχμή και τις εκλογές. Η δραχμή έχει πλέον μόνο ιστορική αξία και η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να μας απασχολήσει  ξανά τον Ιούνιο του 2014 όπου θα λάβουν χώρα οι Ευρωεκλογές και οι Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι  ο πολιτικός χρόνος δεν συμβαδίζει με το πραγματικό χρόνο που βιώνει ο κάθε πολίτης καθημερινά και υπολείπεται πολύ του χρόνου της αγοράς. Η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει λοιπόν να αλλάξει ταχύτητα και αντίληψη για την επιχειρηματικότητα και να προωθήσει δυναμικά τα προγράμματα  υποστήριξης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα.  Η άμεση  εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του «Ζαππείου», η προώθηση των 18 βημάτων που έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία, τα 6 σημεία του ΠΑΣΟΚ και οι 3 προϋποθέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, από κομματικές προεκλογικές υποσχέσεις αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας Κυβέρνησης για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το όποιο "δώρο" παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής δεχτούμε από τους εταίρους μας, η νέα Κυβέρνηση οφείλει να το μετακυλήσει στην πραγματική οικονομία και να δοθεί ένα περιθώριο τουλάχιστον  έξι μηνών σε όλη την αγορά  να ξαναπατήσει γερά στα πόδια της και να μπει τέλος στην "οικονομική βία" που ασκείται στους μη έχοντες φορολογούμενους.

Το κλίμα και η κατάσταση στην αγορά δεν αντιστρέφεται με λόγια τραπεζιτών και θεωρίες καθηγητών, αλλά με έργα και πολιτική βούληση που θα βάλουν επιτέλους τέλος στη νεανική, επιχειρηματική, καταθετική και ναυτιλιακή μετανάστευση καθώς και σε κάθε άλλη αιμορραγία της ελληνικής οικονομίας.

Ελπίζουμε τα μέλη που επελέγησαν για να στελεχώσουν τη νέα Κυβέρνηση να αποδειχθούν εκ του αποτελέσματος οι άριστοι των αρίστων, αφού  δεν έχουν στην διάθεσή τους ούτε περίοδο ενημέρωσης, ούτε περίοδο χάριτος, ούτε  περιθώρια  παραμικρού λάθους και φυσικά καμία ανοχή αποτυχίας.

Ευχόμαστε μέσα από την ψυχή μας στο νέο Πρωθυπουργό της χώρας, τους Υπουργούς, σε όλα τα μέλη της νέας Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης καλή επιτυχία, καλή φώτιση και πολύ ψυχική δύναμη για το μέγιστο αγώνα σωτηρίας της χώρας μας. Για τους ανθρώπους της αγοράς, η νέα Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: