Αλλαγές βουλευτών λόγω απογραφής


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ασπραδάκης Παντελής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου διεξήχθησαν με βάση την απογραφή του 2001 και όχι του 2011 όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.  Σύμφωνα με το άρθρο 54 του Συντάγματος, η ΕΛΣΤΑΤ υποχρεούται το αργότερο ένα χρόνο από το πέρας της απογραφής να δημοσιεύσει αναλυτικά στοιχεία για τον νόμιμο πληθυσμό της χώρας προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει αμέσως στην ανακατανομή των βουλευτικών εδρών, βάσει των νέων πληθυσμιακών δεδομένων. Η απογραφή ολοκληρώθηκε πέρυσι στις 27 Μαΐου και θα έπρεπε το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου του 2012 να είχαν δημοσιοποιηθεί τα νέα στοιχεία και βάσει αυτών να διεξάγονταν οι προχθεσινές εκλογές.

Η καθυστέρηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής να δημοσιοποιήσει τα νέα πληθυσμιακά δεδομένα αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο κατανομής των εδρών ανά Περιφέρεια μετά από ενστάσεις που θα κατατεθούν.

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να αυξηθούν κατά 3 οι βουλευτικές έδρες δηλαδή από 12 σε 15 βουλευτές, λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια. Ενώ θα μειωθούν οι έδρες σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με άρθρο στην «Καθημερινή» 19-06-12 μέσα από πληροφορίες που διαθέτει η εφημερίδα, με την εφαρμογή της νέας απογραφής ο Παντελής Ασπραδάκης θα ξαναβρεθεί στα έδρανα της Βουλής καθώς κατείχε την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: