Η νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτέλους τέρμα στις προκλήσεις των τραπεζών, που δεν έχουν τέλος


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μετά την Εθνική Τράπεζα, η οποία επέλεξε τη διαπόμπευση των πελατών της που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερχρέωσης, σειρά παίρνουν και άλλες τράπεζες στο μεταξύ τους αγώνα αντικοινωνικών πρακτικών.

  1. Η ALPHA BANK έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τιμοκατάλογο χρεώσεων «εξόδων ειδοποίησης και παρακολούθησης καθυστέρησης καταβολής» από 4 έως 8 €, πλέον του τόκου υπερημερίας! Κατά πλήρη παράβαση του νόμου, της νομολογίας και των αποφάσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η εν λόγω τράπεζα χρεώνει τους οφειλέτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση με τις τηλεφωνικές οχλήσεις ή τις έγγραφες ειδοποιήσεις. Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και την Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας την εξέταση του θέματος και την επιβολή κυρώσεων.
  2. Η MARFIN ειδοποίησε τους κατόχους πιστωτικών καρτών ότι προβαίνει από μόνη της σε αύξηση του επιτοκίου κατά μία μονάδα λόγω της οικονομικής κρίσης και σε περίπτωση που δε συμφωνούν, θα προβούν σε ακύρωση της κάρτας!
  3. Αλλά και οι παράνομες παρακρατήσεις μισθών και συντάξεων συνεχίζουν. Ενδεικτικά, σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΕΚΠΟΙΖΩ καταγγελία παραπληγικής οφειλέτριας , της οποίας η αναπηρική σύνταξη παρακρατήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη νέα κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βάλει ένα τέλος στις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες των τραπεζών.

Τέλος, η καταγγελία τέτοιων περιπτώσεων από την ΕΚΠΟΙΖΩ δεν αποτελεί παρά την αρχή των κινητοποιήσεων για την ανακούφιση των Ελλήνων καταναλωτών, η οποία θα κλιμακωθεί με κάθε νόμιμο μέσο στο αμέσως επόμενο διάστημα…

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: