Συνεργασία Δημάρχου με Τούρκο Πρέσβη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς, υποδέχθηκε σήμερα  στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης και είχε μαζί του μια πολύ φιλική και γόνιμη συνεργασία.

Ο Τούρκος Πρέσβης ήρθε στην πόλη μας στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης,  ωστόσο παρά τη σύντομη διάρκεια της παραμονής του στο Ρέθυμνο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει, όπως διαβεβαίωσε το Δήμαρχο, ότι η πόλη μας είναι ασφαλής, καθαρή, με αξιοσημείωτο μνημειακό πλούτο, εξαιρετική παραλία και σύγχρονες τουριστικές υποδομές, υπέροχη ενδοχώρα, στοιχεία που την κάνουν ιδανικό προορισμό ειδικά για κάποιον που έχει οικογένεια με παιδιά όπως ο ίδιος. Γι' αυτό,  άλλωστε, επεσήμανε ότι την επόμενη φορά θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο για διακοπές!

Στη διάρκεια της συζήτησης τους, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα  φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ενημέρωσε τον Πρέσβη για την ιστορία της πόλης μας, το σεβασμό που επιδεικνύουμε στα μνημεία που άφησαν παρακαταθήκη οι λαοί που πέρασαν κι έζησαν εδώ, μεταξύ των οποίων  και οι Οθωμανοί, και την ένταξη τους στις λειτουργίες  της πόλης, τη ζωή στο σύγχρονο Ρέθυμνο και το  μελλοντικό  του προσανατολισμό ενώ εξέτασαν σοβαρά τις δυνατότητες και προοπτικές συνεργασίας σε βασικούς τομείς ανάπτυξης και ειδικότερα τον Τουρισμό.

Συμφώνησαν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να επικεντρωθούν στη δημιουργία κλίματος φιλίας μεταξύ των δύο λαών και ουσιαστικής αποκατάστασης των σχέσεων τους αφού,  είναι γεγονός, πως κάποιοι πλούτιζαν επενδύοντας και συντηρώντας τις διαφορές Ελλήνων και Τούρκων.

Αναγκαίο είναι, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, οι άνθρωποι να διαβάζουμε σωστά την ιστορία μας.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Τούρκος Πρέσβης, τόνισαν ότι θα μεριμνήσουν ώστε οι ενέργειες τους να εκπέμπουν θετικά μηνύματα για τη σχέση της Τούρκικης Πρεσβείας με το Ρέθυμνο και όλες οι πρωτοβουλίες τους θα αποβαίνουν επ' ωφελεία των δύο λαών.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: