Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009 προτείνει η ΕΣΕΕ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση και των τεσσάρων θεσμικών εταίρων με κύριο θέμα την επανέναρξη του διαλόγου για θέματα αγοράς εργασίας καθώς και τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος της ατζέντας των συζητήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΕΣΕΕ υποστήριξε για ακόμη μια φορά την αποκατάσταση της ΕΓΣΣΕ και την επαναφορά της στην αρμοδιότητα των κοινωνικών εταίρων, διατηρώντας και ενισχύοντας τον κοινωνικό διάλογο. Οι προτάσεις όλων επικεντρώθηκαν στον σχεδιασμό νέας στρατηγικής της απασχόλησης, στη διατήρηση των κοινωνικών παροχών και στη δημιουργία ενός απλοποιημένου εργατικού κώδικα.

Επιπροσθέτως, η ΕΣΕΕ δεδομένου ότι οι επάλληλες ρυθμίσεις για τις οφειλές προς τον ΟΑΕΕ έχουν αποδειχθεί έως τώρα αναποτελεσματικές, κατέθεσε γραπτώς συγκεκριμένη πρόταση  που αφορά σε μια πάγια ρύθμιση για την  καταβολή ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών από τους υπερχρεωμένους μικρομεσαίους εμπόρους προς τον ΟΑΕΕ.

Όσον αφορά στην προσέγγιση  των μικρομεσαίων εργοδοτών για το μισθολογικό κόστος, τόσο της ΕΓΣΣΕ όσο και της κλαδικής σύμβασης του εμπορίου, η  επαναφορά των κατώτερων αμοιβών σε προ κρίσης επίπεδα και το πάγωμα των μισθών για μια τριετία, αποτελεί ξεκάθαρη θέση της ΕΣΕΕ. Η αύξηση κατά 45% των ελαστικών συμβάσεων δεν λύνει, αλλά επιδεινώνει συνεχώς το πρόβλημα.

Οι μειώσεις των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την αγορά και έχουν μειώσει τα έσοδα του κράτους από φόρους και εισφορές. Η αιτία αυτής της μείωσης συνδέεται, πέρα από το γενικότερο «κλίμα», με την ήδη διαμορφωμένη «Οριακή Ροπή για Κατανάλωση»

Το τοπίο στα εργασιακά αλλάζει πολύ γρήγορα προς το χειρότερο και οι κοινωνικοί εταίροι δεν επιτρέπεται να είναι απλοί παρατηρητές, αλλά πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση του μισθολογικού φαύλου κύκλου. Η έστω και μικρή αύξηση των κατώτατων μισθολογικών ορίων θα αντιστρέψει την ψυχολογία και την οριακή ροπή για κατανάλωση, θα ωφελήσει τα έσοδα του κράτους, θα τονώσει την αγορά και θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή.

Τέλος, η ΕΣΕΕ υπέβαλλε ολοκληρωμένη Έρευνα Πεδίου για τα εργασιακά και την απασχόληση στις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις καθώς και κοστολογημένη μελέτη με πίνακες που αποδεικνύουν ότι η επαναφορά του βασικού στα 701 ευρώ και τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ του 2009, θα αποδώσει επιπλέον έσοδα στο δημόσιο 2,4 δις και άλλα 4,7 δις στην ελληνική αγορά την επόμενη διετία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: