Παραισθησιογόνα αρωματικά «ποτ πουρί»


Κατηγορία: Υγεία-Ομορφιά

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τον Ιανουάριο του 2012, το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχτηκε καταγγελία καταναλωτή ότι, από κατάστημα ψιλικών, πωλούνταν αρωματικά «ποτ πουρί», τα οποία αγόραζαν έφηβοι και τα κάπνιζαν, ως παραισθησιογόνες ουσίες.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημέρωσε, αμέσως, τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, η οποία ζήτησε, από το Γενικό Χημείο του Κράτους να εξετάσει τέτοια προϊόντα.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους ανίχνευσε ουσίες αγωνιστές των υποδοχέων καναβινοειδών του εγκεφάλου CB1 και CB2. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έστειλε την ανάλυση του Γ.Χ.Κ., στον Ε.Ο.Φ. – Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος, στις 10 Ιουλίου 2012, ανακοίνωσε την ανάκληση των προϊόντων Freedom Fly High, Freedom EU Edition 2G, Ultra, Cloud10 1G και Head Trip N10.

Τα «ποτ πουρί» αυτά είναι παραγωγής Η.Π.Α. Είναι τεμάχια αποξηραμένου φυτικού ιστού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ως γόμωση, σε τσιγάρα και να καπνιστούν. Διατίθενται, σε συσκευασίες λίγων γραμμαρίων, φέρουν, στη συσκευασία τους ένδειξη ότι δεν προορίζονται, για ανθρώπινη χρήση, πωλούνται, σε καταστήματα, με ψιλικά, ή είδη καπνού, σε περίπτερα, σε καταστήματα, με είδη οικιακής χρήσης, σε πολυκαταστήματα κ.λπ., οι συσκευασίες τους φέρουν σχέδια, που απευθύνονται, σε καταναλωτές νεαρής ηλικίας (π.χ. νεκροκεφαλές, περίεργα συμπλέγματα κ.λπ.) και η τιμή τους είναι περίπου 7 ευρώ το γραμμάριο.

Από μια έρευνα, στο διαδίκτυο διαπιστώσαμε ότι πρόκειται, για συνθετικά καννοβινοειδή, τα οποία, όμως, έχουν ισχυρότερη δράση, από την κάνναβη.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, παρόλη την προσπάθεια ανάκλησης, μπορεί να βρίσκονται, στην αγορά, ακόμα, κάποια τέτοια προϊόντα. Ή μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει όμοια προϊόντα, με διαφορετικό όνομα. Απαιτείται προσοχή, στους ανήλικους και επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις αυτών των ουσιών δεν είναι ακόμα γνωστές.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: