Συνάντηση για τις αερομεταφορές στο υπουργείο Τουρισμού


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Θέματα στρατηγικής για τις αερομεταφορές και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, στο υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν  ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Aθηνών - Αττικής Αλέξανδρος Βασιλικός, ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείαςAegean Ευτύχης Βασιλάκης και ο εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Γιώργος Κουλούρης,  συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τόνωση του ελληνικού τουρισμού, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των αερομεταφορών, που όπως τονίσθηκε βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

Ειδική αναφορά έγινε για την αναβάθμιση και πιο ανταγωνιστική λειτουργία τόσο του αεροδρομίου της Αθήνας, όσο και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και ως υπουργειο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην πολίτικη των αερομεταφορών για να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναπτυχθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια και η Αθήνα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει και τη μεγαλύτερη πτώση. Επομένως θα πρέπει να δούμε συνολικά θέματα αναβάθμισης της λειτουργίας του αεροδρομίου της Αθήνας και των περιφερειακών αεροδρομίων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε :

«Η συζήτηση αφορούσε την χάραξη μιας σφαιρικής πολιτικής για τις αερομεταφορές. Είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα και είναι μια εξίσωση με διάφορους αγνώστους. Θα πρέπει κανείς να απαντήσει στο ερώτημα, έχοντας υπόψη του, την ανάγκη ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα, την ανάγκη να προχωρήσει το εγχείρημα για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, την ανάγκη για μια δίκαιη πολιτική απέναντι σε όλους τους αερομεταφορείς, Έλληνες φυσικά αλλά και ξένους και την ανάγκη να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε σχέση με το κοινοτικό δίκαιο. Είναι ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου μας και της κυβέρνησης το θέμα και ελπίζουμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία γι’ αυτή την στρατηγική διότι και η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας επιβάλλει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την προοπτική μείωσης του σπατόσημου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εκπόνηση στρατηγικής για τις αερομεταφορές. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε δει ότι δημιουργούνται στον ανταγωνισμό και στη σωστή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας θα ληφθούν υπόψη. Επομένως και το θέμα του σπατόσημου και  των υψηλών τελών των αεροδρομίων είναι θέματα που θα εξεταστούν. Kαι όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης –συμπλήρωσε η υπουργός- υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όπως το κοινοτικό δίκαιο και βεβαίως υπάρχει το θέμα της στήριξης των αεροπορικών εταιριών που έχουν δείξει ότι δεσμεύονται στη χώρα μας και θα στηρίξουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: