Συνεργασία Δημάρχου με κ. Βαρδακαστάνη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρίες, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού μας  κ. Δημήτρη Τσαχάκη υποδέχθηκε χθες στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης  Χ. Μαρινάκης και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία.

Ο Δήμαρχος εξήρε την προσωπικότητα του κ. Βαρδακαστάνη και τον συνεχάρη θερμά για την αξιέπαινη δράση του  και το σπουδαίο έργο που επιτελεί το οποίο είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη γεγονός που αποδεικνύεται από τα  υψηλά καθήκοντα που ανέλαβε ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ.

Στη διάρκεια της συνεργασίας τους ο Δήμαρχος   κατέθεσε στον κ. Βαρδακαστάνη τη σταθερή διάθεση του Δήμου να συμβάλλει ουσιαστικά σε κάθε δράση που εξασφαλίζει προσβασιμότητα στα Άτομα με Αναπηρία ενώ και ο σχεδιασμός των έργων που εκτελεί ο Δήμος διαπνέεται από αυτή τη φιλοσοφία.

Εξάλλου, για το Δήμο Ρεθύμνης όπως επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης η προσπελασιμότητα, η ασφαλής μετακίνηση και η δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε υπηρεσία, μνημείο, κάθε επισκέψιμο χώρο,   αποτελεί ένδειξη Πολιτισμού και λειτουργικότητας μιας πόλης, για το σύνολο των κατοίκων και επισκεπτών της.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος του Ρεθύμνου σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας είναι και η κοινή πρόταση που κατέθεσε μαζί με την Κυπριακή πόλη της Αγίας Νάπας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για ένταξη στο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013” η οποία έγινε δεκτή και η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών προσβασιμότητας σε Ατομα με Αναπηρία. 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κ.κ. Βαρδακαστάνη και Τσαχάκη ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν δράσεις και έργα που θα γίνουν σε δημόσιους χώρους, στο Ρέθυμνο, τα οποία θα διευκολύνουν και θα εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερο την προσπελασιμότητα σε όλους τους  κατοίκους και ιδιαιτέρως στους συνανθρώπων μας, με κινητικά προβλήματα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: