Η δέσμη των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου θα στηρίξει κάθε παρέμβαση του Υπουργείου Ανάπτυξης ως προς την υλοποίηση του σχεδίου των 10 σημείων σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και οποιαδήποτε  πρωτοβουλία που θα επιδιώκει την επαναλειτουργία της ελληνικής αγοράς.

Η αναστροφή του οικονομικού κλίματος είναι ένας δύσκολος στόχος, στο βαθμό που η βελτίωση της ψυχολογίας δεν επιτυγχάνεται μόνο με τα αποτελέσματα των ερευνών οικονομικής συγκυρίας, αλλά με την πραγματοποίηση της ελπίδας. Όσο μάλιστα οι Έλληνες παραμένουμε οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι δεν μπορεί να βελτιωθεί ούτε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, ούτε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία.

Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στην αγορά, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η αποκατάσταση της ρευστότητας, σε συνδυασμό με την «εξπρές» αναθεώρηση και επιτάχυνση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είναι τα πρώτα απαραίτητα βήματα προς τα εμπρός, αρκεί βεβαίως να γίνουν γρήγορα.

Η αγωνία της αβεβαιότητας πρέπει να μετατραπεί το συντομότερο σε βάσιμη προσδοκία βελτίωσης των ρευστών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας την τελευταία τριετία. Η ανατροπή του αρνητικού επιχειρηματικού κλίματος πρέπει να ξεκινήσει με την άρση αντικινήτρων όπως το ισχύον φορολογικό έκτρωμα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την πάταξη του παρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την απλούστευση των αδειοδοτήσεων.

Η ομαλή λειτουργία της ελληνικής αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού μπορεί να  οδηγήσει στην ανάδειξη μιας σύγχρονης, δυναμικής, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Αναφορικά με την προσέλκυση ξένων αλλά και εγχώριων επενδύσεων, για τη μεγέθυνση της παραγωγικής μας βάσης και τη διεύρυνση των εξαγωγών, απαιτείται πρωταρχικά η πολιτική βούληση εφαρμογής ενός σταθερού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Οι Έλληνες μικρομεσαίοι δεν είμαστε ανεπίδεκτοι απαραίτητων και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως έχουμε εκπαιδευτεί να προσαρμοζόμαστε σε αιφνίδιες και αναδρομικές αλλαγές και αυτό που πράγματι θα μπορούσε να αλλάξει την ψυχολογία στην αγορά είναι οι άμεσες ενέργειες που θα προστατεύσουν την "εντός κρίσης ελληνική επιχείρηση". Η  άμεση βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η επανεκκίνηση της οικονομίας, όλοι γνωρίζουμε, ότι απαιτεί  να περάσουμε με ταχείς ρυθμούς στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ),  τη δημιουργία Ανεξάρτητων Οικονομικών Παραμεθόριων Περιοχών με φορολογικά κυρίως κίνητρα, την σύναψη δανειακής σύναψης 300 εκ. ευρώ του Υπουργείου με την ΕΤΕπ για την προώθηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και την αλλαγή στάσης των Τραπεζών στις διαδικασίες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ελληνικό εμπόριο που παλεύει σκληρά για την επιβίωσή του, θα διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί και δικαιούται. Θα βαδίσει μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης τα πρώτα δέκα βήματα που ανακοινώθηκαν, με κοινό σκοπό να αναστραφεί το αρνητικό οικονομικό κλίμα που ζει καθημερινά η αγορά.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: