Αποδοτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει στις εμπορικές επιχειρήσεις η Ε.Σ.Ε.Ε.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Περισσότερες από 100 μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις (ΠΜΕ & ΜΜΕ) ωφελούνται ήδη από τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο έργου που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού του ΕΣΠΑ 2007-2013. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καθοδήγηση των εμπόρων σε δράσεις ρεαλιστικές, γρήγορα εφαρμόσιμες και άμεσου αποτελέσματος, που θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις μια σημαντική ανάσα στα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, εξειδικευμένοι σύμβουλοι - συνεργάτες της Ε.Σ.Ε.Ε. επισκέπτονται τις επιχειρήσεις, αναγνωρίζουν σε συνεργασία με τον επιχειρηματία τις προβληματικές καταστάσεις και προτείνουν αποδοτικές λύσεις, υπό την καθοδήγηση ενός επιτελείου εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από ειδικούς σε όλα τα επιμέρους θέματα που απασχολούν τον Έλληνα έμπορο (ρευστότητα, ρύθμιση οφειλών, θέματα οργάνωσης και διοίκησης, φορολογία, ασφαλιστικά θέματα κ.λπ.), όπως οι Αντώνης Μουζάκης, Δημήτρης Μπούρλος, Νίκος Τριτάρης και άλλοι.

Ειδικότερα, από την επεξεργασία των έως σήμερα στοιχείων, τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που απευθύνθηκαν στην Υπηρεσία Υποστήριξης της Ε.Σ.Ε.Ε. αφορούν:

  • Η μειωμένη ρευστότητα (σε ποσοστό 64,58%) και η πτώση του κύκλου εργασιών (56,25%), που πολλές φορές αναφέρεται ότι οδηγεί σε δυσκολία πληρωμής των βασικών υποχρεώσεων της επιχείρησης,
  • Η δυσκολία ή και αδυναμία εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης (43,75%),
  • Το αυξημένο λειτουργικό κόστος (31,25%)
  • Η ελλιπής προώθηση των προϊόντων, η χαμηλή αναγνωρισιμότητα / ανταγωνιστικότητα και η αδυναμία προσέλκυσης νέου πελατολογίου (22,92%).

Επιπρόσθετα, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και στους τομείς της αδυναμίας αξιοποίησης του αποθέματος προϊόντων που διαθέτουν, της είσπραξης απαιτήσεων από πελάτες, της μειωμένης εξωστρέφειας (αδυναμία δραστηριοποίησης σε νέες αγορές), της εσωτερικής οργάνωσης και χρηματοοικονομικής διαχείρισης και της αποδοτικότερης αξιοποίησης του υφιστάμενου πελατολογίου τους. Στις εμπορικές επιχειρήσεις προτείνεται από το επιστημονικό επιτελείο της Ε.Σ.Ε.Ε. ευρεία γκάμα λύσεων προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ΜΜΕ.

Ειδικότερα, έως σήμερα, οι βασικές δράσεις που έχουν προταθεί προς τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των προβληματικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

  • μεθόδους αποδοτικότερης οικονομικής διαχείρισης, μείωσης του λειτουργικού κόστους και ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες,
  • τεχνικές αποτελεσματικότερης εσωτερικής οργάνωσης & διοίκησης, ιδιαίτερα με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας,
  • στρατηγικές συνεργασιών με ομοειδείς επιχειρήσεις (clustering), και διαπραγμάτευσης με τους προμηθευτές για καλύτερους όρους επιχειρηματικής συνεργασίας,
  • μεθόδους αποτελεσματικότερης προβολής επιχειρήσεων, καλύτερης αξιοποίησης του πελατολογίου τους και διεύρυνσης της πελατειακής τους βάσης, μεταξύ άλλων και με χρήση καινοτόμων τεχνικών στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.λπ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις αξιολογούν ιδιαίτερα θετικά το πρόγραμμα και δηλώνουν ότι ωφελήθηκαν από τη συμμετοχή τους σε αυτό.

Για να συμμετάσχει μια μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Εμπορικών Μ.Μ.Ε. αρκεί να επισκεφτεί το Link www.esee-support.gr και να ακολουθήσει τις οδηγίες για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, όπου άμεσα και ηλεκτρονικά η επιχείρηση εντάσσεται στο πρόγραμμα.  Όσοι δεν έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση μπορούν να στείλουν την αίτηση με fax, αρκεί πρώτα να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210 3259170 με τις κυρίες Δήμητρα Γούναρη και Ηλέκτρα Παύλου ή στο email: helpdesk-mme@esee.gr.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: