Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη με την ευκαιρία των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Η φετινή ΔΕΘ αντικατοπτρίζει το βάθος της ύφεσης και το εύρος του αρνητικού κλίματος που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά. Ενδεικτικό τούτου αποτελεί το γεγονός ότι οι ιδιώτες εκθέτες έχουν μειωθεί κατά 40% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ξένες κρατικές συμμετοχές περιορίστηκαν μόλις σε δέκα. Όλα τα παραπάνω, ίσως είναι το ανησυχητικό προανάκρουσμα για το μέλλον και την ταυτότητα της Έκθεσης.  Ωστόσο, η απουσία του Δημοσίου από τα περίπτερα μπορώ να πω ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού περιορίζεται η σπατάλη και διαμορφώνεται μια νέα στρατηγική, ώστε να μην χαθεί η «υπεραξία» της ΔΕΘ, ως απαραίτητου εργαλείου εξωστρέφειας και ενός πολύ σημαντικού οικονομικού γεγονότος.

Για ακόμη μια χρονιά, οι παραγωγικοί φορείς επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη, αναμένοντας μια χαραμάδα ελπίδας σε αυτήν την πολύ σκοτεινή περίοδο που περνά η οικονομία της χώρας μας. Για το ελληνικό εμπόριο, η επόμενη περίοδος είναι κρίσιμη καθώς κρίνεται το μέλλον της ελληνικής μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Οι αποφάνσεις των προηγούμενων δύο χρόνων για τα «πώς» και τα «γιατί» έχουν καταστεί μονότονες, ενώ οι ετήσιες διαψευσμένες προσδοκίες των περασμένων εγκαινίων της ΔΕΘ έχουν εύλογα ενισχύσει τον σκεπτικισμό και τις επιφυλάξεις όλων μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε οι Έλληνες έμποροι αυτήν τη στιγμή είναι η αλήθεια για την πορεία της οικονομίας και το κυριότερο να γίνουν αποδεκτές από την Κυβέρνηση και τους δανειστές οι ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις των φορέων της πραγματικής οικονομίας. Έχουμε πλέον κουραστεί να ακούμε μεγαλόπνοα σχέδια για την επιστροφή μας στην ανάπτυξη και να μην βλέπουμε έργα. Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι συνάδελφοι είναι καθημερινά και εντοπισμένα στο παρόν. Θέλουμε άμεσες ενέργειες στα προβλήματά μας και «ισοδύναμα» αναπτυξιακά μέτρα, γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να αναζητούμε μέτρα «νεκρανάστασης» της ελληνικής αγοράς.

Το ελληνικό εμπόριο θα συνεχίσει να δίνει το παρόν στις μεγάλες προσπάθειες της επόμενης περιόδου, ευελπιστώντας στην αναβάθμιση και εξέλιξη της ΔΕΘ  σε ένα διεθνές οικονομικό φόρουμ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, ούτε θα μεμψιμοιρήσουμε. Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν ήταν και δεν θα γίνει τώρα επαίτης της βοήθειας που είναι υποχρεωμένο το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας να του προσφέρει. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Τόσο γι’ αυτά που πράττει, όσο και για αυτά που λέει. Οι Έλληνες μικρομεσαίοι έχουμε υπερβεί τα όριά μας, μπορεί να έχουμε κουραστεί να περιμένουμε τις καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι Έλληνες έμποροι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: