Υπογραφή σύμβασης επέκτασης Βιολογικού Ρεθύμνου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η σύμβαση ενός πολύ σημαντικού  έργου για το Νομό Ρεθύμνου υπογράφηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου δια του Προέδρου του Δ.Σ. της κ. Στέλιου Πιατά – Παπαδάκη και του εκπροσώπου της Αναδόχου Κοινοπραξίας “Εργοδομή Α.Ε.”- |”Λάμδα Τεχνική Α.Ε.” - ΜΥΒΑ Α.Ε.

Πρόκειται για το έργο “Αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού Ρεθύμνου”, το οποίο έχει κόστος συμβατικού αντικειμένου 10.963.451 Ευρώ, έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά καταβάλλεται προσπάθεια από πλευράς  Δήμου και ΔΕΥΑΡ να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ώστε να χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμει και η Περιφέρεια Κρήτης μια και έχει διασφαλιστεί η  εκφρασμένη θετική  βούληση του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη ενώ η δημοτική επιχείρηση  διατηρεί συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή σε αυτή την κατεύθυνση. Εάν ο στόχος επιτευχθεί αφενός θα ελαφρυνθεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τη δαπάνη του έργου και αφετέρου θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και εκτέλεσή του.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Μαρινάκης πρόκειται για ένα σύνθετο έργο με προοπτική να είναι σε θέση οι εγκαταστάσεις του Βιολογικού Ρεθύμνου να δεχθούν τα λύματα του Καλλικρατικού Δήμου Ρεθύμνης .

Ένα έργο το οποίο θα αυξήσει τη δυναμικότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων  του Βιολογικού, θα επιτρέψει τη διαχείριση της λυματολάσπης και θα διασφαλίσει τη διαχείριση μεγάλου μέρους της εκροής νερού ώστε να επαναχρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της άρδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον  ότι η ΔΕΥΑΡ εκπονεί μελέτες για κάθε έργο που πρόκειται να εκτελέσει ενώ  αυτή την περίοδο ολοκληρώνονται τα δίκτυα στον τ. Δήμο Νικ. Φωκά και σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι μελέτες που αφορούν έργα δικτύων στον τ. Δήμο Αρκαδιού, οι οποίο Δήμοι, ως γνωστόν, έχουν περιέλθει στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Ρεθύμνης.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: