Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο Επιμελητηρίων Τουρκίας, κ. Hisarciklioglou


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τις δυνατότητες  αξιοποίησης  κοινών τουριστικών πακέτων από μακρινούς προορισμούς, όπως η Κίνα και η Ινδία, συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο των Τουρκικών Επιμελητηρίων κ. Hisarciklioglou, κατά την σημερινή συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη    στις δηλώσεις της αμέσως μετά την συνάντηση επεσήμανε ότι ο τουρισμός για την Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης. «Είναι 
καταλυτικός τομέας για την απασχόληση και προϋπόθεση για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμη ότι «ισχυρός και ανταγωνιστικός τουρισμός, σημαίνει ισχυρή και ανταγωνιστική οικονομία. Σημαίνει ευκαιρίες υπέρβασης της κρίσης, ανάπτυξης για όλους τους οικονομικούς κλάδους, όπως οι μεταφορές, το εμπόριο, η εστίαση». Ειδικότερα για την Τουρκία, ανέφερε  ότι «οι συνέργειες με την γειτονική χώρα στον τουριστικό τομέα μπορεί   αποβούν προς όφελος και των δύο χωρών». Και πρόσθεσε ότι «η τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια». Ενώ χαρακτήρισε «πολύ χρήσιμη τη σημερινή συνάντηση».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος είπε ότι «μέσα από την αγαστή συνεργασία των επιχειρηματικών φορέων, των ιδίων των επιχειρήσεων, μπορούμε να επιτύχουμε την ειρηνική συμβίωση των δυο χωρών. Γι αυτό το λόγο, εμείς- τόνισε- θα συνεχίσουμε να έχουμε μια στενή συνεργασία σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Τουρκικών Επιμελητηρίων κ. Hisarciklioglou, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες ώστε οι Έλληνες και οι Τούρκοι να αναπτύξουν τις εμπορικές σχέσεις τους.  Και πρόσθεσε ότι ο Τουρισμός για την Ελλάδα και την Τουρκία κατέχει την πρώτη θέση». Ο πρόεδρος των Επιμελητηρίων της Τουρκίας είπε ακόμη ότι «υπάρχουν παρά πολλοί τουρίστες παγκοσμίως που δεν έχουν επισκεφτεί ούτε την Ελλάδα ούτε την Τουρκία. Και για   πάρουμε μερίδιο από αυτή την αγορά πρέπει οι δύο χώρες να συνεργαστούν». Τέλος ανάφερε ότι «η Ελλάδα είναι πολύ τυχερή που έχει υπουργό Τουρισμού η οποία έχει όραμα».  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: