Ομιλία της υπ. Όλγας Κεγαλογιάννη σε συνέντευξη ΣΕΓΑΣ για τον κλασσικό Μαραθώνιο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τη σημασία που έχει για την προβολή του ελληνικού τουρισμού η διοργάνωση εκδηλώσεων παγκόσμιου κύρους, όπως είναι ο κλασσικός μαραθώνιος της Αθήνας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στη συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ για τον 30ο κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Η κυρία Κεφαλογιάννη επισήμανε τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν για τον τουρισμό και ειδικά για την Αττική και την  Αθήνα που προβάλλεται ιδιαίτερα μέσω της κλασσικής διαδρομής του Μαραθωνίου, ο οποίος  προσελκύει πάντα το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης,  ενώ τόνισε τη σημασία που έχουν οι θεματικές ενότητες στον τουρισμό, όπως ο πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός, για την αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος.

«Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών δεν αποτελεί μονάχα σημαντικό ιστορικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Αποτελεί και ένα σημαντικό τουριστικό μοχλό, μια συνένωση του αθλητισμού με τον τουρισμό» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού, συμπληρώνοντας « ότι ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται, και θα αποτελέσει μοχλό εξόδου από την κρίση».

Η κυρία Κεφαλογιάννη ανάφερε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος είναι μια απεικόνιση του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό, υπενθυμίζοντας ότι για το λόγο αυτό, τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ΕΟΤ προβάλει τον Μαραθώνιο στο εξωτερικό, σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως το Ελσίνκι, το Βερολίνο, το Τόκιο, τη Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Βιέννη, την Πράγα, τη Στοκχόλμη, τη Βαλένθια, τη Βαρκελώνη, τη Βοστώνη, την Ουάσινγκτον και το Τορόντο.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: