Δράσεις Δήμου για την Ημερα Χωρίς Αυτοκίνητο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με επιτυχία, την οποία διασφάλισε η θερμή συμμετοχή  των μαθητών της πόλης μας, των δασκάλων τους και αρκετών γονιών,  πραγματοποιήθηκαν το π. Σάββατο οι προγραμματισμένες δράσεις του Δήμου για τη συμμετοχή του Ρεθύμνου στον εορτασμό της “Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο” .

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας του Δήμου με τις Διευθύνσεις και τα Σχολεία  της  Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο, την Επιτροπή Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων,   την Ένωση Γονέων του Δήμου Ρεθύμνης και τους επιμέρους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων που ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό ενδιαφέρον και συνειδητοποιημένη συμμετοχή στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Ο Δήμος μας συμμετέχει κάθε χρόνο στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο με διαφορετικές κάθε φορά δράσεις που όμως είναι πάντοτε στοχευμένες στις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.

Φέτος, σε συνεργασία με τις προαναφερόμενες υπηρεσίες και  φορείς αλλά και με τη γενναιόδωρη συνδρομή αρκετών επαγγελματιών και επιχειρήσεων της πόλης υλοποίησε την ιδέα της ποδηλατοβόλτας στην πόλη, μια ιδέα  που ξεκίνησε από το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμναστή του κ. Ανδρέα Μπενάκη και αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των σχολείων του Ρεθύμνου.

Έτσι, το πρωί του π. Σαββάτου, απ όλες τις κατευθύνσεις της πόλης, από αυλές σχολείων και σπιτιών, ξεχύθηκαν ομάδες μικρών και μεγάλων ποδηλατιστών και με τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής  Αστυνομίας κατέληξαν στο Δημοτικό Κήπο. Η εικόνα στους δρόμους της πόλης, παρά την παρουσία των αυτοκινήτων ήταν υπέροχη. Μαθητές όλων των τάξεων, δάσκαλοι, γονείς, νέοι, πλημμύρισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης, δημιουργώντας το ιδανικό σκηνικό που θα πρεπε να συναντά κανείς στις σύγχρονες πόλεις.

Ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των παιδιών που έλαβαν μέρος στην ποδηλατοβόλτα επιβεβαίωνε την επιτυχία της πρωτοβουλίας που ευχή όλων μας είναι να γίνει καθημερινότητα.

Το απόγευμα, στη  γιορτή λήξης  που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λυκείου, τους συμμετέχοντες στις δράσεις καλωσόρισε ο κ. Στ Χαρκιανάκης- Δημ. Συμβουλος- Μέλος του ΔΣ της  ΚΕΔΗΡ  ενώ ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης συνεχάρη όλους όσοι συνεργάστηκαν και στήριξαν τις φετινές δράσεις του Δήμου μας και απένειμε επαίνους σε παλαιούς ποδηλατιστές του Ρεθύμνου. Η γιορτή εμπλουτίστηκε με επιδείξεις δεξιοτεχνίας ποδηλατών και ισορροπίας πεζών και  κλήρωση ποδηλάτων και εξαρτημάτων ποδηλασίας. 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: