Αποτελέσματα επίσκεψης της υπ. Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στην Κωνσταντινούπολη


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την ίδρυση γραφείου ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη σε χώρο του Σισμανόγλειου Μεγάρου, εξήγγειλε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά την ολοκλήρωση του δείπνου εργασίας που είχε με τον τούρκο ομόλογο της Ε. Gunay.

Μια συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είχε  στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, σε θέματα τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συμφωνήθηκε να αναληφθούν δράσεις για την προώθηση  κοινών τουριστικών πακέτων, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από μακρινές χώρες, όπως η Ινδία  η Κίνα, η Ιαπωνία η Ν. Κορέα κα. 

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η διεύρυνση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησής θεωρήσεων σε υπηκόους προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό. Για το θέμα αυτό ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του, για τη στάση της Ελλάδας, καθώς η άρση των σχετικών εμποδίων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν εντυπωσιακά οι επισκέψεις από την γειτονική χώρα. 

Στόχος της Ελλάδας είναι η αύξηση του  αριθμού των τούρκων επισκεπτών στην χώρα μας στο ένα εκατομμύριο. 

Τέλος αποφασίστηκε να συγκροτηθούν  άμεσα κοινές ομάδες εργασίας, με σκοπό την προετοιμασία συγκεκριμένων ενεργειών καθώς και τη δημιουργία του πλαισίου για την πραγματοποίηση  επενδύσεων σε Ελλάδα και Τουρκία. 

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε και η ίδρυση γραφείου Τουρκικού γραφείου Τουρισμού στην Αθήνα.

Η υπουργός Τουρισμού προσκάλεσε τον τούρκο ομόλογο της στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη. Μια πρόταση που έγινε αποδεκτή, καθώς ο κ. Ε. Gunay θα έλθει στην Ελλάδα  μέχρι τα τέλη του έτους, συνοδευόμενος από πολυπληθή ομάδα επιχειρηματιών και εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας του για συναντήσεις με τους τουριστικούς φορείς της Ελλάδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση της για τα αποτέλεσμα των επαφών της στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι «αναπτύχθηκε ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας που σύντομα θα αποδώσει καρπούς και θα λειτουργήσει προς το συμφέρον και των δυο χώρων».

Επίσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα σήμερα με τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, καθίσταται ιδιαίτερα ελκυστική για επενδύσεις.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: