Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για την εξοντωτική φορολόγηση των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Η επόμενη ημέρα του κλειδώματος των νέων φορολογικών μέτρων θα κλειδώσει οριστικά και αμετάκλητα τις μισές μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να βρει επαρκείς τρόπους μείωσης των δαπανών υποκαταστάθηκε για άλλη μία φορά με ισοδύναμα μέτρα αμφισβητούμενης φορολογικής απόδοσης, επιλέγοντας την ευκολότερη λύση και  τους γνωστούς εύκολους στόχους.

Το πακέτο των νέων μέτρων που συμφωνήθηκε από τους Κυβερνητικούς Εταίρους περιέχει ακραία φορολογικά σενάρια, «τυφλά» φορολογικά χτυπήματα και φορολογικές επιθέσεις  «αυτοκτονίας» της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι ουτοπικές φορολογικές ανατροπές δεν περιέχουν ούτε ισοδύναμες, ούτε συμμετρικές, ούτε άλλες ευρηματικές ρήτρες, αλλά συγκλίνουν στην εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία και στον αφανισμό της μεσαίας τάξης.

Το σχέδιο καταστροφής της ελληνικής αγοράς δυστυχώς ολοκληρώνεται με την συγκεκριμένη λίστα μέτρων,  ενώ ο τρόπος αύξησης της φορολογίας, των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των καταθέσεων σβήνει την χώρα από τον επενδυτικό χάρτη.

Κάθε προσδοκία επανόδου στην ανάπτυξη και κάθε ελπίδα σωτηρίας απομακρύνεται πλέον ανεπιστρεπτί, εξαναγκάζοντας τους μικρομεσαίους εμπόρους σε έκρηξη οργής για την ανεπάρκεια παρουσίασης σοβαρών οικονομικών «αντίμετρων» στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας.

Το ελληνικό εμπόριο περιμένει να ακούσει την εξειδίκευση των νέων φορολογικών μέτρων από επίσημα χείλη του ΥΠΟΙΚ και όχι απο διαρροές, ενώ η ΕΣΕΕ για πολλοστή φορά ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, πριν κάποιοι «επικίνδυνα» ανεπαρκείς μας δώσουν την χαριστική βολή.»

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: