Ψήφισμα συμπαράστασης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


Κατηγορία: Πανεπιστήμιο

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Συνήλθε σήμερα 10 Οκτωβρίου  2012, ημέρα Τετάρτη  και ώρα 12 μ.μ. σε συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο οποίος είχε παραστεί την προηγούμενη ημέρα στη διακαναλική Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα Πανεπιστήμια Κρήτης και Αιγαίου,  και ο κ. Τζανάκης Κων/νος εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ενημέρωσαν  εκτενώς το Δ.Σ για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπως και όλα τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια.  Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος  τόνισε την ανάγκη υποστήριξης και υπεράσπισης των δίκαιων διεκδικήσεων του καταξιωμένου στο εθνικό και διεθνές επιστημονικό περιβάλλον για το κύρος του και το υψηλό επίπεδο σπουδών του. Πανεπιστημιακό μας Ίδρυμα.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης έχει διαταραχθεί σε βαθμό να  αδυνατεί πλέον το Ίδρυμα να επιτελέσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια το πολύτιμο επιστημονικό και ερευνητικό του έργο, να συνεχίσει να προσφέρει  Δωρεάν Δημόσια Παιδεία και να διατηρήσει αλώβητο τον κοινωνικό του χαρακτήρα απέναντι στους φοιτητές του οι οποίοι, ειδικά σήμερα, μετά τη δραματική συρρίκνωση που υπέστησαν τα οικογενειακά τους εισοδήματα, έχουν αυξημένη ανάγκη υποστήριξης.

Το Δ.Σ Ρεθύμνης  αφού μελέτησε το περιεχόμενο της απόφασης της Συγκλήτου του Π.Κ (306/27-9-2012 συνεδρίας) που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο και συμφώνησε με όλα τα αιτήματα που αποτυπώνονται σε αυτό και τόνισε για μία ακόμη φορά την αδιαμφισβήτητη  σημασία του Πανεπιστημίου για την Κρήτη και την πόλη μας αφού αποτελεί   σπουδαίο πνευματικό Ιδρυμα και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της κοινωνίας του Ρεθύμνου  και στην τοπική οικονομία του,  εξέδωσε Ψήφισμά που έχει ως εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο σύνολο της  Πανεπιστημιακής Κοινότητας και καταθέτει την αταλάντευτη πρόθεση των Μελών του να συνδράμουν σε όλες τις διεκδικήσεις του οι οποίες είναι εύλογες, δίκαιες και υλοποιήσιμες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης υπερασπίζεται  επίμονα και απρόσκοπτα το Πανεπιστήμιο Κρήτης και θα αγωνιστεί, στο πλαίσιο των θεσμικών του αρμοδιοτήτων, για την εξασφάλιση των άμεσα απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε επιστημονικό,  διδακτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των βαθμίδων,  οι αυξημένες ανάγκες  στη σίτιση των φοιτητών  και όλα όσα αποτελούν προϋπόθεση και συνθήκη για τη διασφάλιση των όρων απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιδρύματος.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι σχέσεις μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και  της Δημοτικής Αρχή με το Πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρούνται σε πολύ καλό  επίπεδο επικοινωνίας και θετικής αλληλεπίδρασης και με δεδομένη την διαρκή επιθυμία και των δύο μερών για περαιτέρω βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, το Δ.Σ. δηλώνει  απερίφραστα την αλληλεγγύη του στα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί το Πανεπιστήμιο μας, τα οποία υφίσταται και  ως Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ίδια ένταση κι έκταση και παραμένει στη διάθεση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, για κάθε κοινή δράση και συνέργεια με στόχο την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, την προάσπιση του υψηλού επιπέδου του στην δωρεάν παροχή γνώσης και έρευνας  και την προστασία  της δυνατότητάς του να αναφέρεται σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, ιδιαίτερα στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία”.     

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:
Παλαιότερα άρθρα Πανεπιστήμιο

Περισσότερα >>Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: