Συνάντηση ΕΣΕΕ με Δημοκρατική Αριστερά


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11 Οκτωβρίου 2012 συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ. Γιώργου Καρανίκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη στα γραφεία του κόμματος.

Η συζήτηση περιέλαβε θέματα που απασχολούν το εμπόριο, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της φορολογίας, το οποίο απειλεί την επανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τις δραματικές συνέπειες που θα έχουν οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και ιδιαίτερα η φορολόγηση με 35% από το πρώτο ευρώ, για τη βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για κίνδυνο κλεισίματος μίας από τις τρείς επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα. Ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι η εν λόγω φορολογική επίθεση διευρύνει το φάσμα της ύφεσης πάνω από την αγορά, στο βαθμό που η αμιγώς εισπρακτική λογική των νέων μέτρων δεν εξυπηρετεί τον στόχο της επανεκκίνησης της ανάπτυξης.

Τόνισε δε ότι για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας το ζητούμενο είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο και έντιμο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους και θα τιμωρεί τους φοροφυγάδες.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ζήτησε τη βοήθεια της ΔΗΜ.ΑΡ. για τη θεσμοθέτηση της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» και την προστασία της για να επιβιώσει, μέτρο που δίνει ανάσα στην αγορά και δεν στοιχίζει τίποτα για το κράτος.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Καρανίκας ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. την έκδοση της απαιτούμενης εκτελεστικής Υπουργικής Απόφασης για την ενεργοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, με σκοπό την χορήγηση επιδόματος ανεργίας για όσους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες κλείνουν τις επιχειρήσεις τους. 

Τέλος, η ΕΣΕΕ εξέφρασε την αντίθεσή της στην δρομολογούμενη κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η διατήρηση των μισθών σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης τονώνει την εσωτερική ζήτηση και δημιουργεί συνθήκες εκτόνωσης της ύφεσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς προέβλεψε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τη χώρα στο πλαίσιο της νέας αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Από την πλευρά του αντιμετώπισε με ιδιαίτερη κατανόηση τα αιτήματα της ΕΣΕΕ, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση περί θεσμοθέτησης της «εντός κρίσης μικρομεσαίας επιχείρησης» και υποσχέθηκε γενικότερα ότι θα στηρίξει τα αιτήματα της ΕΣΕΕ, αφού μελετήσει διεξοδικά τα υπομνήματα που υπέβαλε η Συνομοσπονδία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: