Πώς θα κάνετε την επιχείρησή σας αποδοτικότερη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Έχετε μια ατομική ή μια μικρή επιχείρηση και θέλετε να την κάνετε αποδοτικότερη; Μερικές μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές ίσως δώσουν μια ώθηση στην ήδη υφιστάμενη επιχείρηση σας.

1. Γνώρισε τον πελάτη σου. Με ένα ζεστό χαμόγελο και ευγένεια κερδίζεις τις πρώτες θετικές εντυπώσεις ώστε να κρατήσετε έναν πελάτη στο κατάστημα σας. Οι σημερινοί καταναλωτές έχουν μια πληθώρα επιλογών και κάθε άλλο θα ήθελαν έναν πωλητή ή έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης κατσουφιασμένο και μουτρωμένο. Μην ξεχνάτε ότι τα πολυκαταστήματα έχουν οργανωμένο marketing και τμήμα διαφήμισης. Η δική σας διαφήμιση είναι οι καλοί τρόποι, ο επαγγελματισμός σας, το οικείο περιβάλλον, το ενδιαφέρον προς τον πελάτη και το να ανταποκριθείτε στις ανάγκες του.

2. Ποιότητα. Η ποιότητα πρέπει να είναι ο κινητήριος άξονας όλων σας των ενεργειών διότι στην ελεύθερη αγορά ο ανταγωνισμός βασίζεται στην ποιότητα. Η νοοτροπία του εύκολου κέρδους πλέον έχει αρχίσει να εκλείπει διότι δεν συμβάλει στην μακροπρόθεσμη παραμονή και κερδοφορία μιας επιχείρησης στην αγορά. Οι καταναλωτές γνωρίζουν, ενημερώνονται και τέλος επιλέγουν με γνώμονα τον συνδυασμό τιμή-ποιότητα. Η έννοια της ποιότητας είναι πολυσύνθετη και πολυδιάστατη και αφορά την εξυπηρέτηση, το ίδιο προϊόν ή την υπηρεσία, την εξυπηρέτηση-στήριξη μετά από μια πώληση, τους προμηθευτές και τις πρώτες ύλες, την τεχνογνωσία, τη διαρκή βελτίωση κ.α.

3. Μετά την πώληση?τι; Μην ξεχνάτε ότι το έργο σας δεν σταματά μετά την προώθηση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Για να παραμείνει ευχαριστημένος ένας πελάτης και προκειμένου να σας προτιμήσει ξανά θα πρέπει να είστε σε θέση να παρέχετε οποιαδήποτε υποστήριξη και πληροφορία, αναλώσιμα ανταλλακτικά, service ακόμα και αντικατάσταση ενός προϊόντος, ανάλογα με την περίσταση και το είδος της επιχείρησης σας.

4. Συνεχής ενημέρωση. Υπάρχουν προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων (π.χ. νέες τεχνολογίες, βελτίωση τομέα παραγωγής, εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων, ενίσχυση κλάδων που αφορούν το περιβάλλον και τον τουρισμό, ενίσχυση γυναικείας επιχειρηματικότητας κ.α.). Αξίζει να επισκεφθείτε το www.antagonistikotita.gr.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: