Συνεργασία Δημάρχου με Γερμανίδα Βουλευτή


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία με τη Γερμανίδα Βουλευτή του Κόμματος των σοσιαλδημοκρατών κα Μπετινα Χαγκεντορν είχε σήμερα στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Η κα  Χαγκεντορν επισκέγθηκε το Ρέθυμνο κατόπιν πρόσκλησης 2 Γερμανών πολιτικών δημοσιογράφων οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αθήνα με θέμα  τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή των Ελλήνων και το υλικό [που συνέλεξαν ,(συνεντεύξεις με απλούς ανθρώπους, φωτογραφίες από το εργασιακό τους περιβάλλον, την καθημερινότητα τους κλπ ) το οποίο προβλήθηκε από πολλά γερμανικά ΜΜΕ και φιλοξενήθηκαν σε πολλές Εκθέσεις στη Γερμανία. Οι δημοσιογράφοι πόσο απέχει η πραγματικότητα των Ελλήνων από αυτή που προβάλλεται από μερίδα γερμανικών ΜΜΕ εντυπωσιάστηκαν από την ελληνική κουλτούρα, τη φιλοξενία, τη θετική διάθεση των ανθρώπων που συνάντησαν,  την αξιοπρεπή στάση τους απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν, μετέφεραν αυτή την πραγματικότητα σε Γερμανούς Βουλευτές και άλλα πολιτικά πρόσωπα της χώρας τους και τους ενθάρρυναν να επισκεφθούν την Ελλάδα για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι αυτή την πραγματικότητα.

Η κα Χαγκεντορν, αξιολόγησε αυτή την προτροπή ως μια ευκαιρία να διαπιστώσει η ίδια τις αληθινές διαστάσεις του “ελληνικού προβλήματος”  και με τη συνοδεία των 2 δημοσιογράφων ήρθε στο Ρέθυμνο, είχε επαφές με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και με κατοίκους της πόλης και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό για την ποιότητα των ανθρώπων, την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος και τις πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας της με το Δήμαρχο, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το βαθμό επιρροής τους στην κοινωνία,  για τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και αντάλλαξε με το Δήμαρχο απόψεις για την οικονομική κρίση, τις αιτίες που την προκάλεσαν, τις διαφορές και τις ομοιότητες στον τρόπο διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων από την Ελλάδα και τη Γερμανία κ.α.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμφωνία συνεργασίας τους σε αναπτυξιακούς τομείς τους οποίους θα επιλέξει η κάθε περιοχή της Κρήτη, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ώστε υπό την εποπτεία  της Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης και με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αξιοποιηθούν υπάρχοντα ευρωπαϊκά Προγράμματα που θα επιτρέψουν τη γόνιμη,  αποτελεσματική και ωφέλιμη για το λαό συνεργασία μεταξύ Κρήτης και Γερμανίας. Ο Δήμαρχος τόνισε πως ο Δήμος Ρεθύμνης είναι ήδη έτοιμος να λάβει μέρος σε αυτή τη διαδικασία αφού έχει έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο με ολοκληρωμένες μελέτες το οποίο έχει ήδη εξασφαλίσει  την κοινωνική συναίνεση μέσα από δημόσιες διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατοίκων.

Ζήτησε δε από τη Γερμανική  αντιπροσωπεία  και ειδικότερα από τη Γερμανίδα Βουλευτή να μεταφέρει στους συμπολίτες της και στους συναδέλφους της το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, τις δυνατότητες των Ελλήνων  και τον αγώνα που δίδουν για να αντεπεξέλθουν σε αυτή την τραγικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και να συνδράμει και η ίδια στην αντιστροφή της αρνητικής εικόνας που τόσο έντεχνα έχει καλλιεργηθεί στη Γερμανία για τους Έλληνες. Εκείνη συμφώνησε αφού όπως είπε διαπίστωσε και η ίδια την  αναντιστοιχία μεταξύ  μεταφερόμενης εικόνας και ελληνικής πραγματικότητας. Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε και η κα Βουλευτής και οι συνοδοί της στον αυθεντικό πίνακα Civitas Rethymnae που βρίσκεται στο Γραφείο του Δημάρχου  καθώς και στην τοπική ιστορία εν γένει.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: