Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Χ. Μαρινάκη για την Εθνική Επέτειο του 1821


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«?.Ως μια ωραία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας..» Με αυτά τα απλά και αληθινά λόγια μετέφερε ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης στους νέους της Πνύκας το πνεύμα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία.

Σήμερα, στην εποχή της παρατεταμένης ανυδρίας, που τα οράματα έχουν συρρικνωθεί και ιδιωτικοποιηθεί, οι αγώνες για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής συνείδησης είτε έχουν ατονήσει είτε διεξάγονται σε διπλωματικό επίπεδο, συνήθως ερήμην μας, η ανάγκη για μια τέτοια «ωραία βροχή»

?  εμπνέεται από τη γνώση του παρελθόντος μας,

?  πηγάζει από την πολύτιμη κληρονομιά που κουβαλάμε ως απόγονοι σοφών αγωνιστών, ελεύθερων ανθρώπων,

?  αναζωπυρώνεται κάθε φορά που, με αφορμή μια επέτειο, ξεφυλλίζουμε την ιστορία που δεν γράψαμε εμείς, φέρουμε ωστόσο, τη μεγάλη ευθύνη της συνέχισής της. Κι είναι μεγάλη τούτη η ευθύνη γιατί η συγκεκριμένη ιστορία έχει σπουδαία κεφάλαια που γράφτηκαν με αυτοθυσία, με γενναιοδωρία και γενναιότητα , με αυταπάρνηση και όραμα, με πίστη στα υψηλά ιδανικά.

Ο μεγάλος μας εχθρός σ´αυτή την απόπειρα είναι η Λήθη. Όσο θυμόμαστε, αποκτούμε κίνητρο για να αποδεσμεύσουμε την ιστορική μας συνέχεια από αποπροσανατολιστικές προκλήσεις, αυτοπροσδιοριζόμαστε και αποκτούμε το σθένος να αντισταθούμε στη μετατροπή μας σε σύγχρονους εθελόδουλους ραγιάδες.

Οι Έλληνες του ´21, οι Έλληνες όλων των εποχών και όλων των αγώνων, δεν θυσιάστηκαν για να καταθέτουμε στεφάνια στη μνήμη τους ούτε για να διοργανώνουμε θορυβώδεις γιορτές με βαρύγδουπες δηλώσεις. Πίστεψαν στην ελευθερία και υποστήριξαν την πίστη τους με την ψυχή και το σώμα τους. Ας σεβαστούμε την ιερότητα του αγώνα τους κι ας τιμούμε πάντα τη μεγαλειώδη προσφορά τους στη ζωή μας με την καθημερινή μας δράση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και τους συνανθρώπους μας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: