Ιατρικός Τουρισμός


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στην ανάγκη συγκρότησης μιας εθνικής στρατηγικής για τον ιατρικό τουρισμό αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη μιλώντας σε ημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η πολιτεία θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία λαμβάνεται για την ανάπτυξη του.

<<Πρόκειται για έναν αναπτυσσόμενο τομέα που πρέπει να ενταχθεί στα εθνικά προγράμματα ανάπτυξης. Υπό προϋποθέσεις ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια νέα πηγή άντλησης οικονομικών εσόδων, πολύτιμων για την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας>>, υπογράμμισε η υπουργός Τουρισμού.

Επικαλούμενη διεθνείς έρευνες που έγιναν πρόσφατα επεσήμανε ότι πολλοί ξένοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να επισκεφτούν μια χώρα στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και να συνδυάσουν  την παροχή υπηρεσιών υγείας με τον τουρισμό. Αρκεί - όπως είπε -  η παρεχόμενη ποιότητα υπηρεσιών νοσηλείας και υγείας να είναι υψηλές και   το κόστος χαμηλότερο από αυτό που ισχύει στην πατρίδα τους.

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη τόνισε ακόμη ότι το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας,   με στόχο την:

----Σύνταξη νόμου για τον Ιατρικό Τουρισμό, που θα βάζει τέλος στις νομικές ασάφειες, γύρω από το θέμα, αλλά παράλληλα θα καλύπτει και τα σχετικά νομικά κενά.

----Εναρμόνιση με την σχετική κοινοτική Οδηγία για την διασυνοριακή περίθαλψη, που θέτει τους ελάχιστους όρους για την ασφάλεια, την πληροφόρηση, την αστική ευθύνη

-----Πιστοποίηση νοσοκομείων και ξενοδοχείων, με  υψηλές προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν τόσο την ιατρική περίθαλψη όσο και το συνολικό πακέτο της οργάνωσης της διαμονής και της μεταφοράς του ιατρικού τουρίστα, καθόλη την διάρκεια παραμονής στην χώρα μας.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση της ότι ο  ιατρικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα μια νέα πηγή άντλησης οικονομικών εσόδων. Οπως διευκρίνισε, όμως,  δεν βλέπει τον ιατρικό τουρισμό ως μια ευκαιριακή πηγή κρατικών εσόδων ή σαν μια ευκαιρία για γρήγορο πλουτισμό στον ιδιωτικό τομέα, αλλά για μια σοβαρή συντονισμένη και σταθερή προσπάθεια.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: