Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 ξεκινά το τριήμερο των ποδηλατικών αγώνων κορυφαίων αθλητών- δημοσιογράφων από όλον τον κόσμο το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

Το Ρέθυμνο υποδέχεται 70 αθλητές από όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Σλοβακία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Τσεχία και Ελβετία, σε μια άρτια οργανωμένη διοργάνωση, η οποία συμβαίνει για πρώτη φορά στην πόλη και σε ολόκληρη την Κρήτη. Η Εταιρεία Sports Promotion Hellas, o Δήμος Ρεθύμνης, η Περιφέρεια Κρήτης και η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας  και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας συνδράμουν στη διεξαγωγή των αγώνων οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από όλον τον κόσμο.

Οι αθλητές βρίσκονται ήδη στην πόλη μας, ακολουθώντας ένα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων αλλά και ξεναγήσεων στην περιοχή. Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, ώρα 20.00μ.μ., μάλιστα πραγματοποιείται από τους διοργανωτές εκδήλωση υποδοχής τους στο ξενοδοχείο Aegean Pearl.

Ο Δήμος Ρεθύμνης απευθύνει θερμή έκκληση προς τους Ρεθεμνιώτες για μια σειρά από θέματα, τα οποία «θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία της διοργάνωσης», όπως τονίζει σε δήλωσή της η Εντατελμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού- Πολιτισμού κυρία Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη.

Συγκεκριμένα η κυρία Μπιρλιράκη αναφέρει τα εξής: « Απευθύνουμε θερμή έκκληση σε κάθε κάτοικο και μη της πόλης μας που θα κυκλοφορεί τις τρεις μέρες των αγώνων στο Ρέθυμνο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις μετακινήσεις του. Έχουν προγραμματιστεί αλλαγές στην κυκλοφοριακή κίνηση στο κέντρο της πόλης οι οποίες είναι οι παρακάτω:

  1. Την Παρασκευή 19.10.2012,από 9.00- 12.00 θα κλείσει ο παραλιακός δρόμος από το κτήριο Δελφίνι μέχρι το Λύκειο Ελληνίδων και θα διακοπεί η κυκλοφορία στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
  2. Το Σάββατο 20.10.2012 θα κλείσουν οι παρακάτω δρόμοι από 13.00- 18.00: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Σοφοκλή Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη μέχρι το Pearl και Τ. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Κεφαλογιάννηδων μέχρι την αρχή της Μελισσινού.
  3. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, από τις 10.00- 15.00 η κυκλοφορία θα διακόπτεται σταδιακά και θα ρυθμίζεται από την Τροχαία και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου στους παρακάτω δρόμους: Άγνωστος Στρατιώτης- Σ. Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη, Ελευθερίας (Κόρακα καμάρα), Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής, Εμμ. Παχλά, μέχρι Μονή Αρσανίου από τον παλαιό εθνικό δρόμο. Η επιστροφή θα γίνει από Παγκαλοχώρι και Βιράν Επισκοπή, Σταυρωμένο, Αδελιανό Κάμπο, Πλατανιά, Μισίρια, Αυστραλών Πολεμιστών μέχρι τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Οι μόνιμα κλειστοί δρόμοι την Κυριακή θα είναι από το Δελφίνι μέχρι τον Άγνωστο και όλη η πλατεία Αγνώστου.

Επίσης παρακαλούμε τους κατοίκους να μην έχουν παρκαρισμένα τα οχήματα τους κατά τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων και τις 3 ημέρες.

Και τέλος καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τους αγώνες, συμμετέχοντας στη διεξαγωγή τους, χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντας τους αθλητές σε κάθε αγώνα του τριημέρου. Η επιτυχία της διοργάνωσης εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό από εκείνους».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: