Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Γρ. Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στην εκδήλωση υποδοχής των αθλητών που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Aegean Pearl  η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα  Μαίρη Λιονή κατέθεσε ένα πολύ φιλικό χαιρετισμό προς τους αθλητές και τους συνοδούς τους.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης κος. Γιώργος Μαρινάκης τους απηύθυνε καλωσόρισμα θέτοντας παράλληλα θέματα τουριστικού- αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη σε τούτη τη χρονική συγκυρία.

Στην ομιλία του ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Δημοσιογράφων κος Julien Bray, εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία, τόνισε ότι στις λίγες ώρες που βρέθηκε στο Ρέθυμνο συνειδητοποίησε αμέσως την ύπαρξη του τέλειου συνδυασμού και ευκαιριών για ποδηλατικό τουρισμό και πρωταθλητισμό. Συνεχίζοντας τόνισε ότι  τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι αθλητές θα μεταφέρουν τη θετικότατη εικόνα που αποκόμισαν από τον τόπο μας τόσο σε άλλους συναθλητές όσο και στα έντυπα που εκπροσωπεί εκείνος και όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ρέθυμνο.

Πολύ ικανοποιημένοι δήλωσαν οι αθλητές, οι συνοδοί τους και όλοι όσοι παραβρέθηκαν την πρώτη μέρα των αγώνων στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδηλασίας δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο γιατί όλα κύλησαν ομαλά χάρη στη σοβαρή δουλειά των διοργανωτών Sports Promotion Hellas, Δήμου Ρεθύμνης, Περιφέρειας Κρήτης και της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίαςς  και της Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τη ανιδιοτελή συμμετοχή μεγάλης πλειοψηφίας εθελοντών οι οποίοι εργάζονται για μήνες με σκοπό την επιτυχία των αγώνων.

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε αγώνα σπριντ με χρονόμετρο. Η διαδρομή πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 11.30 π.μ. με αφετηρία την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και τερματισμό λίγο πριν την πλατεία του Λυκείου Ελληνίδων. Οι βραβεύσεις των αθλητών στο τέλος του αγώνα έγιναν από τους δημοτικούς συμβούλους κους Δημήτρη Λαχνιδάκη, Κωνσταντίνο Σαριδάκη, Γρηγόρη Τσιομπίκα, Στέλιο Χαρκιανάκη και τον πατέρα Νικόλαο Νικηφόρο, εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Στο χώρο των εκδηλώσεων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κος Γιώργης Μαρινάκης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη- Μαμαλάκη μαζί με πλήθος κόσμου.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων συνεχίζεται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στις 14.30. Θα είναι η πρώτη αγωνιστική διαδρομή (ημι-αντοχής) μεγάλης απόστασης με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη (16,6χλμ.). Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, θα περάσουν τον περιφερειακό δρόμο κάτω από την Φορτέτζα, θα κάνουν αναστροφή στη συμβολή των δρόμων Κεφαλογιάννηδων και Μελισσινού, θα επιστρέψουν πίσω, θα φτάσουν στην πλατεία Αγνώστου και θα συνεχίσουν ανατολικά μέχρι το ξενοδοχείο Aegean Pearl, θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην πλατεία Αγνώστου. Η διαδρομή αυτή θα επαναληφθεί άλλη μία φορά. Οι βραβεύσεις των αθλητών θα γίνουν  αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

To πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας μέρας των αγώνων έχει ως εξής:
Την τελευταία μέρα της διοργάνωσης θα γίνει ο μεγάλος ποδηλατικός γύρος (αντοχής) με αφετηρία και τερματισμό πάλι την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αθλητές θα κατευθυνθούν προς το ανατολικό τμήμα της παραλίας θα συνεχίσουν προς τον Αδελιανό Κάμπο, θα φτάσουν μέχρι τη Μονή Αρσανίου και θα επιστρέψουν πίσω περνώντας από το Παγκαλοχώρι και τη Βιράν Επισκοπή (65,46χλμ.). Η ιδιαιτερότητα αυτής της κούρσας έγκειται στο ότι χωρίζεται σε δύο γύρους, όπου ο δεύτερος ξεκινά αυτόματα με το τέλος του πρώτου (32,73χλμ.). Σκοπός αυτής της επανάληψης είναι να δοθεί στους θεατές η ευκαιρία να θαυμάσουν τους αθλητές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτός είναι ένας λόγος που οι ποδηλάτες διέρχονται  από κεντρικά σημεία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: