Στο Βερολίνο για επίσημη επίσκεψη η υπ. Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποιεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη οποία σήμερα το πρωί συναντήθηκε με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας και τεχνολογίας Πίτερ Χίντζε και  αντιπροσωπεία  του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας. Η προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομίας αρμόδιο για τον Τουρισμό Ερνστ Μπουργκμπάχερ, ακυρώθηκε λόγω ατυχήματος του τελευταίου.

Ένα από τα πρώτα θέματα που έθεσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η πρακτική πολλών tour operator  να βάζουν ρήτρα ευρώ στα συμβόλαια που κλείνουν με Έλληνες ξενοδόχους οι οποίοι και  έχουν προβεί σε σχετικές διαμαρτυρίες. Επίσης συζητήθηκαν θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού. Στην ατζέντα των συνομιλιών ήταν ακόμη το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων, η  αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα καθώς  και ζητήματα τεχνογνωσίας.     

Αμέσως μετά την συνάντηση η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Έθεσα στον κύριο Υφυπουργό το ζήτημα της ρήτρας ευρώ. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν  το κλίμα εμπιστοσύνης που δομείται το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των δυο χωρών», τόνισε η υπουργός Τουρισμού. Και πρόσθεσε: «Ο Ελληνικός λαός  κάνει τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την κρίση και  ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση μας για την ανάκαμψη της οικονομίας». Στη συνέχεια η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην γερμανική αγορά, χαρακτηρίζοντας την «κορυφαία  για την Ελλάδα». «Στόχος μας- τόνισε- είναι πολύ σύντομα  να μπει η Ελλάδα στους πέντε πρώτους προορισμούς των γερμανών ταξιδιωτών».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας, ενταταλμένο της Καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία  Χανς Φούχτελ,  με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών αλλά και με εκπροσώπους γερμανικών ΜΜΕ. (Ταgesspiegel, BILD, Welt online, FAZ, Fvw, Handelsblatt).

Η υπουργός Τουρισμού θα επιστρέψει στην Αθήνα, αύριο το βράδυ.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: