Συνεργασία Δήμου με Μουσικό Σχολείο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Τα Μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου  του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου δέχθηκαν σήμερα στο Γραφείο του Δημάρχου, ο Δημαρχεύων Αντιδήμαρχος κ. Κωστής Ηλιάκης   και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαλής. Η αντιπροσωπεία του Μουσικού Γυμνασίου παρέδωσε στους Αντιδημάρχους Ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται τα αιτήματα του Σχολείου της πόλης μας αλλά και του συνόλου των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Τα αιτήματα  εστιάζονται στην ανάγκη πιστοποίησης των μουσικών σπουδών των μαθητών, παροχής πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και γνώσεων Η/Υ -ECDL καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μουσικά Σχολεία και αφορούν τις ελλείψεις σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές, σε διδακτικό προσωπικό γενικής  και Μουσικής παιδείας και εξοπλισμού απαραίτητου στη διδασκαλία των μαθημάτων .

Ο κ. Γεωργαλής συζήτησε με τους εκπροσώπους του Μουσικού Σχολείου τα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν και τους ενημέρωσε για τις ενέργειες του Δήμου Ρεθύμνης, του Τμήματος Παιδείας του και των Υπηρεσιών Μελέτης και Προγραμματισμού Έργων καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Διευκρίνισε παράλληλα ότι στις αρμοδιότητες του Δήμου εντάσσονται μόνο θέματα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές των Σχολείων και όχι διοικητικά θέματα,  για τα οποία αρμόδια είναι η Διεύθυνση Β' θμιας Εκπαίδευσης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης με τον Περιφερειακό της Διευθυντή Α θμιας και Β θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης. Επομένως , σε ότι αφορά την πλειοψηφία των αιτημάτων των μαθητών, ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες των τοπικών αρμοδίων γι' αυτά, με έγγραφα ή προφορικές παρεμβάσεις. 

Ωστόσο, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στα αιτήματα συντήρησης σχολικής στέγης αλλά και στην αρμοδιότητα που του ανετέθη με τον Καλλικράτη  και αφορά την ανέγερση νέων σχολείων χωρίς όμως να του εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους για να το πράξει.

Παρά την έλλειψη πόρων ωστόσο, σε ότι αφορά τις ανάγκες του Μουσικού  Σχολείου, ο Δήμος έχει καταρτίσει σχέδια και κάνει παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών  ενώ το θέμα έχει απασχολήσει αρκετές συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου και αναζητούνται κάθε φορά υλοποιήσιμες λύσεις. Παράλληλα συνεχίζει τις επεμβάσεις  αναβάθμισης της αίθουσας Η/Υ του Σχολείου ενώ συνέβαλλε και στο θέμα της επίλυσης του ζητήματος μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου καθ όλο το διάστημα που η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκε στο Δήμο. 

Παράλληλα επισημάνθηκε πως ο Δήμος Ρεθύμνης είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας που μερίμνησε άμεσα και διασφάλισε τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.
Τέλος, κατατέθηκε η πρόθεση και το ενδιαφέρον του Δήμου να αντιμετωπίζει με τα διαθέσιμα μέσα και πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τη σχολική κοινότητα κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: