Προτελευταία ημέρα της Έκθεσης στο Στρασβούργο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Προτελευταία ημέρα  της Έκθεσης στο Στρασβούργο σήμερα (Παρασκευή) και παρά το τσουχτερό κρύο, οι επισκέψεις στα περίπτερα της ρεθυμνιώτικης αποστολής παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα.

Το πρωί, οι επισκέπτες απόλαυσαν το κρητικό πρωινό που τους προσφέρθηκε κι έμειναν ενθουσιασμένοι από τη γεύση της ζεστής μαλοτηρας με μέλι ,  του Κρητικού παξιμαδιού, της γραβιέρας με τις ελιές  και το καπνιστό χοιρινό, του πρόβειου γιαουρτιού με μέλι και καρύδια. Την ίδια ικανοποίηση μοιράστηκε με τους επισκέπτες και ο Ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης ο οποίος ξεναγήθηκε στον Εκθεσιακό χώρο από το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ.Μαρινάκη και την κα Μπιρλιράκη Πέπη.

Ο κ. Χατζημαρκάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση κάθε περιπτέρου ξεχωριστά κι ενημερώθηκε για  ενημερώθηκε  για το πλαίσιο και τους σκοπούς της διοργάνωσης επαινώντας θερμά την πρωτοβουλία και καταθέτοντας τη διάθεση του να συνδράμει με την ιδιότητα του και τις δυνατότητες που αυτή του παρέχει, σε κάθε αντίστοιχη δράση στο μέλλον προκειμένου να αναδειχθεί η Ελλάδα  και η Κρήτη.

Το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Στρασβούργου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού,  ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Ασφάλειας και Θρησκευμάτων Στρασβούργου  παρέθεσαν επίσημο γεύμα στο Δήμαρχο Ρεθύμνης, την  Πρόεδρο της ΚΕΔΗΡ, στο Διευθυντή του Apollonia  και τα Μέλη  του Δ.Σ. Ρεθύμνου κ.κ. Αποστολάκη και Γαλεράκη , στη διάρκεια του οποίου συζήτησαν  για το μέλλον της Ευρώπης και το ρόλο της Γαλλίας στις ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές  εξελίξεις. Το γεύμα αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία  για να ευχαριστήσει εκ νέου ο Δήμαρχος Ρεθύμνου τον κ.Roland Reis για την εξαιρετική φιλοξενία και να απευθύνει  πρόκληση στον ίδιο και τους συνεργάτες του προκειμένου να ανταποδώσει το Ρέθυμνο τη γενναιόδωρη φιλοξενία που του επεφύλαξε το Στρασβούργο. Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης προσκάλεσε τον κ. Ries να εγκαινιάσουν μαζί  το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελεύθερνας το 2014, ( υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ακόμη την ιδιότητα του Δημάρχου και  οι δυο μέχρι τότε!) χρονιά που ελπίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Ελεύθερνα. Την πρόσκληση αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά ο κ.Reis ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του όταν πληροφορήθηκε από την κα Μπιρλιράκη για τη συμμετοχή του Ρεθύμνου στο Φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στην πόλη του Στρασβούργου το Μάιο του 2013. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει μουσικές από απ’ όλες τις τη διάρκεια  εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον  Καθεδρικό  Ναό  της πόλης και άλλους ναούς. Το Ρέθυμνο θα συμμετάσχει σε αυτό το /Φεστιβάλ κατόπιν σχετικής συμφωνίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγένιου και της υπεύθυνης Πολιτισμού – Τουρισμού του Δ.Ρ. κας Μπιρλιράκη  Πεπης. Ο Δήμαρχος Στρασβούργου ενθουσιάστηκε με αυτή την εξέλιξη αφού συνάδει όπως επεσήμανε  με τη φιλοσοφία του περί μεταναστευτικής και θρησκευτικής πολιτικής την οποία κάνει πράξη από το 1990.

Χθες, Πέμπτη, το απόγευμα ο κ. Ταταράκης Μιχ. / Καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, παρουσίασε στους επισκέπτες της Έκθεσης το πρωτοποριακό τεχνολογικό πρόγραμμα Hiper με ταυτόχρονη βιντεοπροβολή   σχετικών πληροφοριών του Προγράμματος και του υπερσύγχρονου εργαστηρίου που βρίσκεται στα 3 Μοναστήρια Ρεθύμνου.   

Στη συνέχεια ο κ. Μηλιαράκης αφού έκανε σε μια πληρέστατη παρουσίαση της Οινοπίας στην Κρήτη κέρασε εκλεκτά κρητικά κρασιά τους παρευρισκόμενους στην Εκθεση οι οποίοι το απόλαυσαν αφού ως γνωστόν η Περιφέρεια της Αλσατίας φημίζεται για τις πλούσιες ποικιλίες των  κρασιών της.  

Μεταξύ αυτών και ο Ευρωβουλευτής κ. Σ. Δανέλλης που επισκέφθηκε τον  Εκθεσιακό  χώρο και συνομίλησε με όλους τους εκθέτες.

Αύριο, αργά το απόγευμα , το Ρέθυμνο θα αποχαιρετήσει το Στρασβούργο μ’ ένα μεγάλο ρεθεμνιώτικο μπαζαρ  σε μια εντυπωσιακή τελετή λήξης στην οποία θα λάβουν μέρος πολλά παραδοσιακά  συγκροτήματα  από την Περιφέρεια της Αλσατίας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: