Εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου ΝΕΟ


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Στα εγκαίνια του Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου ΝΕΟ ( Navarino Environmental Observatory), παρέστη η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία επαίνεσε την λειτουργία του, τονίζοντας ότι αποτελεί την πρώτη δυναμική προσπάθεια για τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός διεθνούς φήμης ερευνητικού κέντρου στο τομέα της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο. Το "ΝΕΟ" βρίσκεται στις εγκαταστάσεις  του <<Κόστα Ναvarino>> στην Μεσσηνία.

<<Τέτοιες κινήσεις συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του τουριστικού τομέα που για την Ελλάδα αποτελεί εθνική υπόθεση και χρειάζεται την συστράτευση όλων, τόνισε η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, στον χαιρετισμό της>>.

<<Η επιστημονική υποδομή του  ΝΕΟ -επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού-  η δυνατότητα να πραγματοποιούνται έρευνες από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, να αναπτύσσονται εργαλεία και μέθοδοι, να ανταλλάσσεται τεχνογνωσία, σίγουρα αναδεικνύουν μία νέα Ελλάδα. Αυτή της επιστήμης, της τεχνολογίας, της πρωτοπορίας, που αποτελεί συνέχεια και συμπληρωματική παράμετρο του πολιτισμού, της ιστορίας και της παράδοσής μας>>.

Αναφερόμενη στις κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ανέφερε ότι  αναμφίβολα επηρεάζουν τον τουρισμό, και έχουν επιπτώσεις  στην τουριστική κίνηση και στη ζήτηση που διαμορφώνεται για τουριστικούς προορισμούς. <<Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που βασίζουν σημαντικό ποσοστό της τουριστικής ζήτησης στο φυσικό περιβάλλον, είναι εκτεθειμένες περισσότερο σε φαινόμενα που επηρεάζουν τις κλιματικές συνθήκες>>, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: