Ανακοίνωση δημάρχου Ρεθύμνου για το Ενετικό Λιμάνι


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Χαίρομαι που κατά σύμπτωση χθες (8-4-08) και οι δύο καθημερινές τοπικές εφημερίδες, ασχολήθηκαν με την κατάσταση που επικρατεί στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου.

Ελπίζω, να μην πρόκειται για αντιπερισπασμό στην αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες στην διαδικασία αποκατάστασης της νομιμότητας στο παραλιακό μέτωπο και ειδικότερα στο ενετικό Λιμάνι που αποτελεί αδιαμφισβήτητης ιστορικής σημασίας μνημείο και πολύτιμο στολίδι για την πόλη μας.

Δράττομαι της ευκαιρίας, όμως, να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για τα έργα που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται να εκτελεστούν άμεσα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Κατ/αρχάς, ήδη προχωρεί με καλούς ρυθμούς σε εξέλιξη η εργολαβία που προώθησε το Λιμενικό Ταμείο, ύψους 120.000 ? και αφορά την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων, η οποία θα περατωθεί εντός διμήνου.

Επίσης, σε συνεργασία Δήμου, Λιμενικού Ταμείου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα όλες οι εργασίες αποκατάστασης φθορών ( σε πλακόστρωτα κλπ.), που δεν απαιτούν ειδικές άδειες και εγκρίσεις οι οποίες συνήθως είναι χρονοβόρες.

Σε ότι αφορά τις εικόνες ντροπής με τα μπάζα μες το Λιμάνι, θα μου επιτρέψετε να σημειώσω ότι, στην πλειοψηφία τους, αποτελούν ευθύνη πολλών που, παρότι το Λιμεναρχείο είναι δίπλα τους, έχουν μετατρέψει τη λεκάνη του Λιμανιού σε ΧΥΤΑ στερεών αποβλήτων.

Ως Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση Μελέτης συνολικής ανάπλασης του Ενετικού Λιμανιού και στον προγραμματισμό σοβαρών παρεμβάσεων, τη χρηματοδότηση των οποίων, πιστεύουμε ότι θα εξασφαλίσουμε από το ΕΣΠΑ (Δ/ Γ.Π.Σ)

Εντικό λιμάνι Ρεθύμνου

Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα εκτελέσουμε τις βασικές και αναγκαίες παρεμβάσεις με ίδιους πόρους όπως με ίδιους πόρους θα προβούμε άμεσα στον καθαρισμό του Λιμανιού.

Μέχρι τότε όμως, οφείλουν εκείνοι που ζουν στο Ενετικό Λιμάνι να προστατεύουν το ζωτικό του χώρο και να τον σέβονται, αντί να τον μετατρέπουν σε γιουσουρούμ με πλαστικές τέντες και με μόνιμες παράνομες κατασκευές χρησιμοποιώντας κατ/ επίφαση άδειες της Αρχαιολογίας τις οποίες παραβιάζουν συνειδητά ή  ακόμη χειρότερα, αυθαιρετώντας χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, συμπεριφορά που συνεπάγεται διοικητικές και άλλες κυρώσεις που δυστυχώς, δεν θα αποφύγουν οι υπαίτιοι, αν δεν συμμορφωθούν αμέσως.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: