Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής στο Λονδίνο


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η άρση των αντικινήτρων στα ταξίδια και την διεθνή τουριστική αγορά, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής, που έγινε στο Λονδίνο και συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιαννη. Η Διυπουργική Συνάντηση οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Τουρισμού σε συνεργασία  με την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού,  με θέμα «Ανοικτά Σύνορα και Ανοικτοί Ουρανοί: Ξεπερνώντας τα Εμπόδια για Ταξίδια».

 

 Στην Συνάντηση συμμετείχαν  ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Dr Taleb Rifai, Υπουργοί Τουρισμού απο διάφορες χώρες, εκπρόσωποι του ιδιωτικου τομέα όπως η Fiona Jeffery Πρόεδρος της WTM, ο David Scowsill Πρόεδρος του WTTC, ο Jeff Poole της IATA, ο Michael Frenzel Πρόεδρος της TUI και πολλοί άλλοι.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων που υπάρχουν σε τρείς βασικούς τομείς του τουρισμού, όπως είναι στις θεωρήσεις εισόδου (visa),στις αεροπορικές διασυνδέσεις και στους διάφορους φόρους και τέλη στα διεθνή αεροδρόμια. Στην παρέμβαση της η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στις δράσεις που έχουν αναληφθεί  για τα θέματα αυτά στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η νέα  τουριστική  πολιτική  της κυβέρνησης στηρίζεται στην  άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό, που αποτελεί  εθνική προσπάθεια  οικονομικής ανάκαμψης.

Στην Διυπουργική  Συνάντηση Κορυφής, διαπιστώθηκε ακόμη  ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και παρά την γενικότερη οικονομική παγκόσμια αβεβαιότητα, τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν και αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4%. Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε πρόσφατα και στη Συνάντηση των Ηγετών των G 20 στο Μεξικό τον περασμένο Ιούνιο όπου για πρώτη φορά έγινε ειδική αναφορά στον  τουρισμό, ως ‘όχημα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και οικονομικής  ανάπτυξης’.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: