Συνάντηση Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με Υπ.Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Τουρισμός, ως μοχλός ανάκαμψης της οικονομίας,βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν θέματα όπως η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αύξηση του ΑΕΠ, μέσω του τουρισμού καθώς και η τόνωση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών μέσω της τουριστικής ανάπτυξης.
Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη και ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, στα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.
Αμέσως μετά τη συνάντηση η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: Είναι κοινή μας πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμόςμπορεί να αποτελέσει τον προπομπό της ανάκαμψηςγια την ελληνική οικονομία.Τα μηνύματα που μας έρχονται είναι θετικά. Η εξωστρεφή πολιτική μας, η θεσμική θωράκιση του υπουργείου και οι μεταρρυθμιστικές μας παρεμβάσεις πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αποδίδουν μετρήσιμα αποτελέσματα. Και πρόσθεσε: Σε αυτή την πορεία είναι προφανές ότι ο ιδιωτικός τομέας και ο ΣΕΤΕ μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα.Χρειαζόμαστε το δυναμισμό τους, την πείρα τους αλλά και τη διάθεση τους για προσφορά σε αυτές τις τόσο κρίσιμες για τον τόπο ημέρες».
Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότιυπάρχει στενή συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς και τόνισε:Είμαι απόλυτα βέβαιη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να αλλάξουμε την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό. Να κάνουμε και πάλι την Ελλάδα πρωταγωνίστρια του παγκόσμιου τουρισμού.Καταλήγοντας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, υπογραμμίζοντας: Η ανάκαμψη του τουρισμού σημαίνει ελπίδα για την Ελλάδα. Σημαίνει πρόοδος και ανάπτυξη. Το 2013 μπορεί και θα είναι μια καλύτερη χρονιά.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: