Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική
Αποστολέας:
Νίνος Νικόλαος
Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Με αίτηση-ερώτηση που κατέθεσε στον δήμο ο κ Νίνος ζητά την δημιουργία ψηφιακού μητρώου πρασίνου του δήμου μας.
Στην αίτηση –ερώτηση του, ο κ Νίνος λέει τα εξής :
Είναι γνωστή, και αυτονόητη, η τεράστια σημασία του πρασίνου για οποιανδήποτε περιοχή και επόμενα για την περιοχή του δήμου μας.
Κατά συνέπεια ,είναι ομοίως αυτονόητη η επίδειξη του ανάλογου ενδιαφέροντος του δήμου μας για αυτό το πράσινο, που σήμερα υπάρχει και που θα (πρέπει να) φροντίσουμε να αυξήσουμε με κάθε τρόπο και εξαντλώντας κάθε δυνατότητα.
Δεν χρειάζεται επομένως να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο, για να καταλήξουμε στον χαρακτηρισμό ως θησαυρού ,(πραγματικού και μεταφορικού!), ως τοπικού πλούτου, αυτού του πρασίνου του δήμου μας.
Θα μπορούσε λοιπόν κανείς να καταλογίσει ως μια σοβαρή παράλειψη του δήμου μας, την οποιαδήποτε «εγκατάλειψη» στην
ανωνυμία ,στην
άγνοια και στην μη
καταγραφή όλου αυτού του διάσπαρτου ( πράσινου) πλούτου .
Σήμερα υπάρχει μια πλούσια γκάμα από δυνατότητες μιας εύκολης και ακριβούς καταγραφής όλου αυτού του πράσινου δυναμικού του δήμου μας, και της δημιουργίας ενός
πληρέστατου μητρώου πρασίνου, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε μια σειρά από δυνατές αναγκαίες και χρήσιμες παραμέτρους που αφορούν στον πράσινο πλούτο του δήμου.
Η έννοια της κατατιθέμενης πρότασης αφορά στην
ταυτοποίηση κάθε δένδρου του δήμου μας, κάθε ομάδας δένδρων του δήμου μας, κάθε αλσυλίου ή δασήλιου του δήμου μας. Αυτή η «ταυτότητα» του κάθε δένδρου, θα περιέχει την θέση του (gps) την δ/νση του (που βρίσκεται ), το ιστορικό του (πότε «γεννήθηκε», πώς «γεννήθηκε» κλπ), το «ονοματεπώνυμο» του (τι δένδρο είναι),την φωτογραφία του ( που θα επικαιροποιείται-ανανεώνεται όσο μεγαλώνει το δένδρο), και κάθε άλλη «ατομική» του πληροφορία [πχ ποιος το υιοθέτησε,( αν κάποια στιγμή υλοποιήσουμε τέτοιες δράσεις στον δήμο μας), τι καρπούς έβγαλε και πού διατέθηκαν (ώστε κάποια στιγμή να συνδεθούν το τερπνό με το ωφέλιμο) κλπ].
Αυτήν την ιδέα έχουν υλοποιήσει αλλού, όμως θεωρούμε πως είναι μια αυτονόητη και πολύ ωφέλιμη δράση για να την «αντιγράψουμε» εδώ στον δήμο μας.
Άλλωστε πολλές φορές έχουμε πεί, [και αυτή είναι η αλήθεια!], ότι δεν είμαστε «μόνοι» μας στον κόσμο. Αρα οφείλουμε να ψάχνουμε ιδεογνωσίες και εμπειρίες των οποίων την γνώση να αξιοποιούμε προς όφελος του δήμου και των δημοτών μας.
Θεωρούμε ,ότι αυτή η καταγραφή ,αυτό το μητρώο πρασίνου στον δήμο μας, αποτελεί μια πολύτιμη και σοβαρή διαδικασία, την οποία οφείλουμε να υλοποιήσουμε στον δήμο μας.
Αφού την πραγματοποιήσουμε, μπορούμε να «κτίσουμε» επάνω σε αυτό το ουσιαστικό θεμέλιο, μια
δυναμική πολιτική πρασίνου, που τόσα πολλά οφέλη ( και μόνον οφέλη!) θα αποφέρει στον τόπο μας και στην οποιανδήποτε προσπάθεια κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών και των επισκεπτών μας.
Θα πούμε για μια ακόμη φορά, ότι οφείλει ο δήμος μας, ο μητροπολιτικός δήμος του νομού, να «απεμπλακεί» από την διαχειριστική λειτουργική που ακολουθεί μέχρι σήμερα, και «να ξεφύγει» μπροστά μέσα από πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις, σχεδιασμούς και υλοποιήσεις, ώστε να «πάρει» εκείνος «το τιμόνι» της τοπικής προσπάθειας για ανάπτυξη (σε όλες τις παραμέτρους της).
Παρακαλούμε λοιπόν και
ερωτούμε [σύμφωνα με το άρθρο 100 παραγρ 3 του ΚΔΚΚ και του άρθρου 69 παραγρ 3 του Ν 3852/10]
τον κ δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας, αν θα ακολουθήσουν την προτεινόμενη δράση, σε αρνητική περίπτωση το γιατί δεν θα την ακολουθήσουν, και εν πάσει περιπτώσει ποιόν σχεδιασμό ακολουθούν ή θα ακολουθήσουν στο τεθέμενο πρόβλημα του πρασίνου στον δήμο μας.