Συνάντηση ΓΓ Τουρισμού Αν. Λιάσκου με εκπροσώπους Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Η απλούστευση και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την αναγνώριση και πιστοποίηση των Ιαματικών Πηγών της Ελλάδας, προκειμένου το Τουριστικό Ιαματικό προϊόν να εναρμονισθεί με τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη που είχε το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος με το προεδρείο του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Κατά τη σύσκεψη αντηλλάγησαν απόψεις για όλο το φάσμα που διέπει τη λειτουργία των κατά τόπους Ιαματικών Πηγών και μεταξύ άλλων αποφασίσθηκαν και τα ακόλουθα :
 Η τροποποίηση του ισχύοντος Νόμου με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αναφορικά με την ταυτότητα των Ιαματικών Πηγών (χαρακτηριστικά – ενδείξεις – αντενδείξεις) και την οριοθέτηση των ζωνών προστασίας τους.
 Η ενίσχυση του Ιαματικού Τουρισμού με τις μορφές της αεροθεραπείας και της κλιματοθεραπείας  καθώς και η ολοκληρωμένη ανάδειξη και προβολή του Ιαματικού Τουρισμού με την ένταξή του στο γενικότερο επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΕΟΤ. Μετά τη σύσκεψη το Προεδρείο του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας εξέφρασε, σε δηλώσεις του, την απόλυτη ικανοποίησή του, καθώς ύστερα από πολλά χρόνια – όπως επεσήμανε – ελήφθησαν αποφάσεις για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών και δόθηκαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν στον Ιαματικό Τουρισμό και στα Κέντρα Θερμαλισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων καθηγητής Κων/νος Κουσκούκης, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δημήτριος Τερζίδης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτης Ζαφειρίου και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Πέτρος Λέκκας, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: