Συνάντηση του Προέδρου κ. Βασίλη Κορκίδη και του Προεδρείου της ΕΣΕΕ με την γγ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρρήγα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2012 συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και των μελών του Προεδρείου κ. κ.  Γιώργου Καρανίκα, Νίκου Τζίκα και Νίκου Κογιουμτσή με την Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρρήγα στα γραφεία του κόμματος.

Η συζήτηση περιέλαβε θέματα που απασχολούν στο εμπόριο, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της φορολογίας, της Κυριακάτικης αργίας και της σημασίας της μικρής και μεσαίας επιχείρησης για την ελληνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε την κ. Παπαρρήγα για τις δραματικές συνέπειες που θα έχουν οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στη βιωσιμότητα των ΜME. Ο κ. Κορκίδης υποστήριξε ότι η εν λόγω φορολογική επίθεση διευρύνει το φάσμα της ύφεσης στο βαθμό που η αμιγώς εισπρακτική λογική των νέων μέτρων δεν εξυπηρετεί τον στόχο της επανεκκίνησης της ανάπτυξης. Τόνισε δε ότι, για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, το ζητούμενο είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο και έντιμο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους και θα τιμωρεί τους φοροφυγάδες. Επιπλέον, ο κ. Κορκίδης μετέφερε την κάθετη αντίθεση του εμπορικού κόσμου της χώρας στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας ότι όσες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες δεν κλείσει το φορολογικό, θα τις αποτελειώσει η λειτουργία τους τις Κυριακές.

Η κ. Παπαρρήγα από την πλευρά της αναφέρθηκε στα προβλήματα των μικρών αυτοαπασχολούμενων, στους κινδύνους που συνεπάγονται με την απελευθέρωση του ωραρίου κάτι που δεν γίνεται για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αλλά κυρίως για τη συγκέντρωση του τζίρου σε πολύ λιγότερες επιχειρήσεις. Επίσης, η Γ. Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι το φορολογικό και το ωράριο θα λειτουργήσουν εξοντωτικά για τους μικρούς επιχειρηματίες και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση και στο κλάδο του εμπορίου.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζήτησε τη βοήθεια της Γ.Γ. του ΚΚΕ στον ορισμό της εντός κρίσης μικρής και μεσαίας ελληνικής επιχείρησης και στη στήριξή της, με στόχο να επιβιώσουν οι 680.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 1.500.000 εργαζόμενους. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι ιδιαιτέρα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η σημασία της μικρής και μεσαίας επιχείρησης είναι κρίσιμη και η επιβίωση της επιβεβλημένη.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: