Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και της υπουργού Τουρισμού και Εμπορίου της Γαλλίας κ. Sylvia Pinel


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Την ανάπτυξη κοινών τουριστικών προγραμμάτων συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα  Κεφαλογιάννη και η υπουργός Τουρισμού και Εμπορίου της Γαλλίας κυρία Sylvia Pinel, κατά την συνάντηση τους, που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι, μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα  αλλά και ζητήματα, που αφορούν στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, αλλά και κοινά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για τους νέους και τη τρίτη ηλικία. Τα συγκεκριμένα προγράμματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση και για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγής σπουδαστών τουριστικών σχολών των δυο χωρών για την εκμάθηση της Γαλλικής και Ελληνικής Γλώσσας αντίστοιχα.

Τόσο η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και η Sylvia Pinel, αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, τονίζοντας την ανάγκη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη στις δηλώσεις της επεσήμανε τη συμπαράσταση και την κατανόηση της Γαλλίας στα προβλήματα της Ελλάδας και των Ελλήνων. “Είναι πολύ σημαντική η αλληλεγγύη της Γαλλίας στη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί φιλίας”, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε:

“Η Γαλλία στον τουρισμό είναι για την Ελλάδα μια μεγάλη αγορά που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. Η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα στη κρίση. Η Γαλλική αγορά έχει ισχυρές βάσεις. Τρανή απόδειξη ότι στη καρδιά της κρίσης αυτή αντέχει. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τα υψηλά ποσοστά που πετύχαμε”.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: