Υπογραφή Σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση ΧΥΤΑ Ρεθύμνου».


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Σήμερα Τετάρτη 21/05/2008, και ώρα 11.00π.μ., υπεγράφη στα γραφεία του Συνδέσμου μεταξύ του   Προέδρου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Κ/Ξ ΕΡΓΟΔΟΜΗ Α.Ε. ? ΜΥΒΑ Α.Ε.» η σχετική σύμβαση με θέμα «Αποκατάσταση ΧΥΤΑ Ρεθύμνου».

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μαρινάκης.

Ο Προϋπολογισμός της σύμβασης  διαμορφώνεται στο ποσό 2.284.508,82? και η διάρκεια της έχει καταληκτική ημερομηνία τις 31/12/2008.

Αποτελεί το τελευταίο υποέργο του έργου «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Κρήτης», που συγχρηματοδοτείται με το ποσόν των 2.000.000,00 ? από Πιστώσεις του Ταμείου Συνοχής (75%) και από εθνικούς πόρους (25%). Το επιπλέον ποσόν 284.508,82 ? προέρχεται από πόρους του ΕΣΔΑΚ.

Το αντικείμενο της εργολαβίας του έργου αφορά στην κατασκευή των έργων αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Ρεθύμνου στη θέση Αθάνατοι του Ν. Ρεθύμνης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

διευθέτηση των απορριμμάτων,  έργα στεγάνωσης του αναγλύφου,  έργα αποστράγγισης ομβρίων,     έργα διαχείρισης βιοαερίου,  έργα  συλλογής και επεξεργασίας στραγγισμάτων,    έργα πρασίνου,   έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης καθώς και την    προμήθεια ενός βυτιοφόρου οχήματος.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Γιάννης Κουράκης  σε δήλωσή του τόνισε ότι : «με τη σύμβαση αυτή ο ΕΣΔΑΚ υλοποιεί το τελευταίο υποέργο από την εγκεκριμένη πρόταση του Ταμείου Συνοχής. Έτσι έως το 2011, προβλέπεται να έχει προχωρήσει ο ΕΣΔΑΚ σε ενιαία, ολοκληρωμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων Κρήτης».

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: