Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ για την ανακοίνωση του προγράμματος ενίσχυσης των ΜμΕ μέσω ΕΣΠΑ από το ΥΠΑΝ Δ.Τ.


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

«Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών πρέπει να είναι η στήριξη όλων ανεξαιρέτως των Μμε επιχειρήσεων, η τόνωση της ρευστότητας, η υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και η  ενεργοποίηση του ΕΤΕΑΝ.
Αναντίρρητα, η χώρα μας, μαζί με τις πρωτοβουλίες για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, χρειάζεται επιλογές αναπτυξιακού χαρακτήρα και προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών ενίσχυσης του ανταγωνισμού που όμως χρειάζεται πρακτικά και όχι θεωρητικά η πραγματική οικονομία και προτείνουν οι επίσημοι φορείς της αγοράς.
Οι πρωτοβουλίες του ΥΠΑΝ κατά της ύφεσης με άξονες την ενίσχυση των ΜμεΕ, την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και την επίσπευση του "δρομολογίου" με τις απαραίτητες "στάσεις" συνιστούν ένα φιλόδοξο σχέδιο ενισχύσεων και μεταρρυθμίσεων της ελληνικής οικονομίας,  το οποίο βεβαίως όλοι οι άνθρωποι της αγοράς θέλουμε να πετύχει.
Το πρόγραμμα ύψους 456 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ που αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικότερα τους τομείς του εμπορίου, της μεταποίησης και του τουρισμού, είναι ένα πρόγραμμα που δεν επιτρέπεται να εξαιρέσει κανέναν επαγγελματικό χώρο και ιδιαίτερα του λιανικού εμπορίου, ενώ οφείλει να απορροφηθεί κάθε ευρώ υπέρ της ελληνικής Μμε  Επιχειρηματικότητας.
Η συμφωνία της χώρας μας με την ΕΤΕπ για έμμεση  χρηματοδότηση των ΜμεΕ του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, μέσω προγράμματος παροχής εγγυήσεων, αλλά και δυνατότητας δανειοδότησής τους με κεφάλαια κίνησης επιδοτούμενου επιτοκίου  από τον Απρίλιο, σίγουρα θα δώσει ανάσες και θα τονώσει την ελληνική αγορά, αρκεί να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και πριν χαθεί ο ελάχιστος πολύτιμος χρόνος για τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στην κυριολεξία "στεγνώσει".
Στο "κοινωνικό σκέλος" του ΥΠΑΝ η ΕΣΕΕ επαναφέρει και επιμένει στην πρότασή της για τη νομοθετική προστασία της "εντός κρίσης ΜμεΕ" και την αυτόματη ένταξή της σε όλες τις υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες ρυθμίσεις.
Συμφωνώ με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις δεν θα έρθουν στην Ελλάδα με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις, ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με στοχοδιαγράμματα και με χρονοδιαγράμματα, με έργα και όχι με λόγια. Αναρωτιέμαι δε για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε, όταν ο τομέας του λιανεμπορίου που αποδεδειγμένα αποδίδει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία γίνεται δέκτης αποκλεισμού.

 

Το ελληνικό εμπόριο θεωρεί θετικές τις εξαγγελίες, όμως δεν θα σταθεί απλά στις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, αφενός γιατί οι 20 δράσεις του ΥΠΑΝ για το 2012, ουσιαστικά μεταφέρθηκαν για υλοποίηση στον προγραμματισμό του 2013 και αφετέρου γιατί θυμίζουμε ότι και στο άμεσο παρελθόν ακούσαμε φιλόδοξα προγράμματα δράσης με πενιχρά αποτελέσματα.
 Η ΕΣΕΕ  θα στηρίξει το σχέδιο αναζήτησης της ανάπτυξης και θα συμβάλλει στην προώθηση αναπτυξιακών δράσεων, αλλά δεν θα διστάσει να επικρίνει καθυστερήσεις, παλινδρομήσεις, εξαιρέσεις και κενές περιεχομένου αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Το ΕΣΠΑ δεν είναι πανάκεια αλλά είναι ένα εργαλείο ρευστότητας που το έχουμε μεγάλη ανάγκη και οι Έλληνες έμποροι, εάν μας δοθεί η δυνατότητα ίσων ευκαιριών θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: