Δεκαπέντε νεκροί κάθε χρόνο στην προπόνηση!


Κατηγορία: Ποδόσφαιρο

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδαςΔεκαπέντε αθλητές κάθε χρόνο πεθαίνουν ξαφνικά την ώρα της προπόνησης στην Ελλάδα, ενώ οι αιφνίδιοι θάνατοι αθλητών παγκοσμίως είναι 1-2 ανά 100.000.

Κύρια αιτία των αιφνίδιων θανάτων αθλητών ηλικίας κάτω των 35 ετών είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, ενώ στους αθλητές ηλικίας άνω των 35 κύρια αιτία είναι το έμφραγμα του μυοκαρδίου.Αυτά επισήμανε ο καθηγητής Αθλητιατρικής -καρδιολόγος Αστέριος Δεληγιάννης, με αφορμή το 3ο διεθνές συνέδριο με θέμα «Ιατρική της άθλησης στον 21ο αιώνα», οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Δεληγιάννης ανέφερε ότι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια οφείλεται σε κληρονομικά αίτια και ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή αιφνίδιων θανάτων αθλητών είναι ο σωστός προληπτικός έλεγχος.«Δυστυχώς», είπε ο καθηγητής, «δεν έχουν ομογενοποιηθεί στην Ευρώπη ή παγκοσμίως οι εξετάσεις που πρέπει να κάνουν οι αθλητές πριν αρχίσουν την άθληση. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα οι ομοσπονδίες ζητούν υπερηχοκαρδιογράφημα, στις ΗΠΑ δεν απαιτείται καρδιογράφημα, ενώ η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία προτείνει να γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτροκαρδιογράφημα». Φέτος η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία συνέταξε οδηγίες προαγωνιστικού ελέγχου, οι οποίες θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στη διάρκεια του συνεδρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/12/2005

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: