Δ.Τ.Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη ύπαρξης ενός σαφούς και ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα διέπει τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχει καλέσει την Πολιτεία να εφαρμόσει τους νόμους και να καταγράψει τυχόν παραβάσεις, διότι μόνο αυτό μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτούς τους λόγους, θεωρούμε ότι η εδραίωση μιας συνεπούς φορολογικής συνείδησης στην ελληνική κοινωνία λειτουργεί προς όφελος της οικονομίας και καθιερώνει μία αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκνομων δραστηριοτήτων.

Ειδικά στο σκέλος του παρεμπορίου ο περιορισμός του εν λόγω φαινομένου θα είναι ευεργετικός τόσο για τις νόμιμες επιχειρήσεις όσο και για τα κρατικά ταμεία, ενώ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε αναπτυξιακής προσπάθειας.

Ελπίζουμε το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου μετά τους περίπου έξι μήνες λειτουργίας του να μην διαψεύσει τις προσδοκίες μας.
Αναγνωρίζουμε τη φιλότιμη προσπάθεια και τον ετήσιο απολογισμό της Διεύθυνσης Ελέγχων και Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς, αλλά δεν κατανοούμε, ωστόσο, τον πανηγυρικό τόνο της εν λόγω ανακοίνωσης του ΥΠΑΝΥΠ. Η πάταξη της παρανομίας δεν είναι μια προσφορά της Πολιτείας προς τους πολίτες, αντιθέτως συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους. Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα στο χώρο της αγοράς θα πρέπει να συνοδεύεται και από τη μάχη για τη βελτίωση της κατάστασης στην αγορά και όχι από πειραματικές μεταρρυθμίσεις.

Το ελληνικό εμπόριο αναμένει από το αρμόδιο Υπουργείο λιγότερα λόγια και ακόμα περισσότερες πράξεις, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και με ανακοινώσεις που επαναλαμβάνονται το τρένο της ανάπτυξης πιθανόν να χαθεί».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: