Τιμή στον Τζέσε Όουενς


Κατηγορία: Διάφορα

Αποστολέας:

Στεφανάκης Πέτρος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Untitled Document


Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που "ντρόπιασε" τον Χίτλερ, μπορεί η συγκεκριμένη ιστορία να μεταφέρθηκε διαφορετικά, αλλά ο Τζέσε Όουενς δεν παύει να είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του αθλητισμού.


Ο πρώτος "μαύρος" αθλητής που έγινε διάσημος έφυγε πλήρης ημερών στο ξεκίνημα της δεκαετίας του '80, ωστόσο μετά θάνατον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα και η IAAF τον τίμησε με το μεγαλύτερο βραβείο της,Το χρυσό μετάλλιο τιμής, IAAF Golden Order of Merit το παρέλαβε εκπρόσωπος του ιδρύματος που φέρει το όνομα του Όουενς από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Λαμίν Ντιάκ σε τελετή που φιλοξενήθηκε στην πόλη Τζάκσονβιλ στη Φλόριντα.Ο πρόεδρος της ΙAAF κατά την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: " Ήμουν πολύ τυχερός που είχα τη δυνατότητα να συναντήσω τον Τζέσε Όουενς στις αρχές της δεκαετίας του '70. Αυτό που με εντυπωσίασε σε εκείνον δεν ήταν τα εκπληκτικά του παγκόσμια ρεκόρ ή τα χρυσά μετάλλια στο Βερολίνο, αλλά οι προκλήσεις που αντιμετώπισε σαν άνθρωπος. Ήταν ένα αυθεντικό πρότυπο και είμαι περήφανος που απονέμω το μεγαλύτερο βραβείο της ΙAAF στη μνήμη του Τζέσε Όουενς ".

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: