Δ.Τ Η ΕΣΕΕ στηρίζει τον θεσμό της Διαμεσολάβησης για την επίλυση των ιδιωτικών διαφορών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η ΕΣΕΕ συνεχάρη τους 4 φορείς που συνέπραξαν στην ίδρυση του «Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιώς» (ΚΕ.ΔΙ.Π.), Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ΕΒΕΠ, ΒΕΠ και ΕΕΠ, με την παρακάτω επιστολή:
 «Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι οι  διαδικασίες επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών έχουν ανάγκη απλούστευσης και βελτίωσης, καθώς η προσφυγή στην τακτική δικαιοσύνη είναι χρονοβόρα και με υψηλό κόστος.
Ο νέος θεσμός της διαμεσολάβησης είναι μια  διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών στο αστικό και εμπορικό δίκαιο και ταυτόχρονα αποτελεί μια υπηρεσία ταχεία και χαμηλού οικονομικού κόστους. Η διαδικασία αυτή,άκρως εμπιστευτική και απόρρητη, είναι βασισμένη στις ανάγκες και τη βούληση  των μερών, χωρίς δυσνόητους δικονομικούς τύπους και όρους. Με τον τρόπο αυτό δίνεται στα μέρη η δυνατότητα να έχουν εκείνα την ευθύνη και να βρίσκουν πεδία συμφωνίας αφαιρώντας τα όποια εμπόδια και να  ολοκληρώνουν τη διαδικασία ή να αποχωρούν από αυτή αν το επιθυμούν, οποιαδήποτε στιγμή.
Όπως έχει καταδείξει η διεθνής εμπειρία, οι συμφωνίες που επιτυγχάνονται μέσω διαμεσολάβησης επιτρέπουν να διατηρηθεί φιλική και βιώσιμη σχέση μεταξύ των μερών, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον εμπορικό κόσμο, αφού στόχος των επιχειρηματιών είναι να πραγματοποιούν συναλλαγές και όχι να εμπλέκονται σε δικαστικές διαμάχες. Άλλωστε, οι επιχειρηματίες δεν επιθυμούν να έρχονται σε αντιπαράθεση με πελάτες και προμηθευτές διότι, ως επί το πλείστον, οι εμπορικές διαφορές προέρχονται από μακροχρόνιες εμπορικές σχέσεις.
Η διαμεσολάβηση, λοιπόν, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα εύρεσης μίας άμεσης και φιλικής λύσης παρέχοντας στα μέρη την ελευθερία να διατηρήσουν τις καλές συνεργατικές σχέσεις που είχαν και στο παρελθόν. Καθώς δε έχει σημείο αναφοράς τα πραγματικά συμφέροντα των μερών και όχι τα τυπικά και νομικά δικαιώματα τους, μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα άλλων ευέλικτων λύσεων κάτι που οι  δικαστικές αρχές  δεν δύνανται να προσδιορίσουν, όπως μια συμφωνία για μελλοντική συνεργασία.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ως το τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του εμπορικού κλάδου θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για την ενημέρωση των εμπόρων, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς με την σειρά μας στην διάδοση του θεσμού και στην εξάπλωση της εφαρμογής του».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: