Δ.Τ. ΕΣΕΕ για την κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου - Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ για μισθούς και ανεργία


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αλληλέγγυα η ΕΣΕΕ στα αιτήματα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει τη στήριξή της στα αιτήματα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της Απεργίας που οι δύο οργανώσεις έχουν προκηρύξει για τις 20 Φεβρουαρίου 2013.
Το Προεδρείο του ΔΣ της ΕΣΕΕ αποφάσισε για την παρουσία και συμμετοχή των μελών του ΔΣ στις κινητοποιήσεις και παρακινεί τα αντίστοιχα όργανα των Ομοσπονδιών και των Εμπορικών Συλλόγων να πράξουν το ίδιο στις συγκεντρώσεις των περιοχών τους. Επιπλέον, αποφάσισε την επίδοση μιας ανοικτής επιστολής προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά και τις λύσεις που προτείνει το ελληνικό εμπόριο.
Είναι απαραίτητο σε μια περίοδο που στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία βρίσκεται υπό τη μέγγενη μιας πρωτοφανούς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα λιτότητας, όλες οι κοινωνικές ομάδες να επιδεικνύουν αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ο κλάδος του εμπορίου βρίσκεται και αυτός σε μια εξαιρετικά δεινή θέση, έχοντας να αντιμετωπίσει την προσπάθεια ανοίγματος των καταστημάτων καθ’ όλες τις Κυριακές του χρόνου, κάτι που απειλεί άμεσα την οικονομική επιβίωση των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας συνδράμουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που αφορά στο σύνολο της κοινωνίας είτε επιχειρηματίες είτε καταναλωτές. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο όπου θα κριθεί εν πολλοίς όχι μόνο το παρόν της, αλλά και το επίπεδο ζωής των επόμενων γενεών. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτές για να ξεπεράσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αδράνειες που μας ταλαιπωρούσαν στο παρελθόν και να βρούμε τα κοινά βήματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί στην επόμενη περίοδο. Ο κίνδυνος του κοινωνικού αυτοματισμού είναι πανταχού παρών και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια σε αυτόν.  Η Κυβέρνηση οφείλει καταλάβει ότι για να ευοδωθεί το εγχείρημα της εξόδου από την κρίση πρέπει να έχει την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως αντίπαλο.

Σας επισυνάπτουμε και το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου που είχαμε δημοσιοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για μισθούς και ανεργία

Εκτός πραγματικότητας κάθε συζήτηση για μείωση του κατώτατου μισθού

«Η ΕΣΕΕ αναρωτιέται: Πόσο πιο κάτω πρέπει να πέσει ο κατώτατος μισθός; Ποιός επιμένει; Πώς ορίζεται; Γιατί συνεχίζει να θεωρείται ο καθοριστικός παράγοντας για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας; Πότε επιτέλους θα σταματήσει ο μισθολογικός κατήφορος με τις καταστροφικές επιπτώσεις του; Είναι γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ο κατώτατος μισθός έχει συρρικνωθεί κατά 32%, η ανεργία έφτασε το 2012 στο 27% από το 10% του 2009, η ύφεση παρέμεινε στα επίπεδα του 6,5% που αντιστοιχεί σε περίπου 20% σωρευτική μείωση του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί από την αγορά  τα δύο τρίτα της  κατανάλωσης.
Για το ελληνικό εμπόριο, η ανακίνηση του ζητήματος περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού σε αυτή την χρονική περίοδο που η ελληνική κοινωνία δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την έξοδο από την κρίση, λειτουργεί υπονομευτικά για την εθνική προσπάθεια και την κοινωνική συνοχή.
Σε μία εποχή που καθημερινά περίπου χίλιοι συμπολίτες μας χάνουν την δουλειά τους και αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι πρόσφορη η διατύπωση απόψεων που δημιουργούν αναστάτωση και αγανάκτηση.
Η προάσπιση του δικαιώματος της κοινωνίας για αξιοπρεπές όριο διαβίωσης δεν είναι ιδεολόγημα αλλά ένα πατριωτικό καθήκον και οι μεταπράτες του πόνου και της δυστυχίας ας καταλάβουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

Η ΕΣΕΕ μένει σταθερή στη θέση της και επιμένει ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, να καθορίζεται ετησίως από τους κοινωνικούς εταίρους στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμά μας».
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: